image

Ziekenhuis weigert ambulances na virusuitbraak

zondag 11 december 2011, 11:19 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis heeft vanwege de uitbraak van een computervirus ambulances naar andere ziekenhuizen moeten sturen. Door de computerinfectie waren er problemen met de registratie van patiënten en andere handelingen. IT-personeel van het Gwinnett Medical Center ontdekte woensdag en het virus en zou sindsdien bezig zijn om het te verwijderen. Ook werden IT-experts van buiten opgeroepen. De situatie zou volgens inschattingen het gehele weekend nog duren.

Niet alleen patiënten moesten langer wachten, het virus had ook invloed op de apotheek, radiologie en laboratoria afdelingen. Inmiddels zouden een aantal "runners" taken hebben overgenomen, zoals het afgeven van recepten en het afleveren van röntgenfoto's aan artsen. "Het heeft geen invloed op patiëntendossiers en ook de kwaliteit van de patiëntenzorg is niet in het geding", aldus een woordvoerster.

Ze merkt op dat computervirussen vaker in het ziekenhuis voorkomen, maar dat ze nog nooit zoiets als dit heeft meegemaakt. In plaats van elektronische patiëntendossiers wordt er tijdelijk weer met papieren dossiers gewerkt, zo laat het ziekenhuis via Twitter weten.

Reacties (5)
11-12-2011, 18:44 door Anoniem
het OS windows hoort gewoon niet huis in zogenaamde mission critical omgevingen zoals ziekenhuizen en kerncentrales
11-12-2011, 22:38 door Anoniem
Één keer raden welk OS gebruikt wordt?

Ja, ja, ik weet het maar ik kon het niet laten.
12-12-2011, 06:18 door quikfit
"Het heeft geen invloed op patiëntendossiers en ook de kwaliteit van de patiëntenzorg is niet in het geding"............Blablabla......
12-12-2011, 11:20 door Anoniem
Wat is papier toch een rare tehcnologie
12-12-2011, 22:38 door Anoniem
Door Anoniem: het OS windows hoort gewoon niet huis in zogenaamde mission critical omgevingen zoals ziekenhuizen en kerncentrales
Tja, het vervelende is dat veel medische software alleen beschikbaar is voor Windows. Tijd voor platformonafhankelijke applicaties!

Overigens zou een goed ziekenhuis wel een noodplan klaar hebben moeten liggen wanneer de ICT om wat voor reden dan ook niet beschikbaar is. Ambulances naar andere ziekenhuizen sturen is een redelijk gebruikelijke reactie wanneer er iets aan de hand is bij een ziekenhuis (stroomstoring, computerstoring, drukte, etc.) en klinkt misschien erger dan het is, maar dat hangt er ook een beetje vanaf of er andere ziekenhuizen in de buurt zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.