image

"Yahoo kan fluiten naar 450 miljoen euro van spammer"

zondag 11 december 2011, 11:35 door Redactie, 1 reacties

Deze week oordeelde een Amerikaanse rechter dat een aantal spammers Yahoo een boete van 450 miljoen euro moeten betalen, maar de kans dat de internetgigant ook maar één euro te zien krijgt is erg klein. De uitspraak was onderdeel van een rechtszaak die in 2008 begon. De spammers verstuurden Yahoo-gebruikers e-mails dat ze een loterij hadden gewonnen en vroegen daarbij om persoonlijke gegevens. Volgens de rechter waren de berichten in overtreding van de Amerikaanse CAN-SPAM wetgeving.

De loterij-spam zou door Nigeriaanse, Thaise en Taiwanese spammers zijn verstuurd. En dat is meteen het grootste probleem, stelt jurist Lachlan Urquhart. "De uitspraak is in de Verenigde Staten gedaan, en de schuldige partijen bevinden zich daar niet. Het toepassen van het vonnis in het buitenland is een groot obstakel om op een praktisch niveau recht uit te voeren."

Ondanks dit blijven wetten volgens Urquhart ook op internet zeer belangrijk, omdat ze een democratisch proces weergeven en bepaalde normen vastleggen. "Helaas geeft dit vonnis ook aan waar het tekort schiet, namelijk het handhaven." De jurist pleit voor innovatieve wetgeving, die op technische oplossingen is gebaseerd. "Technologie is niet aan geografische landsgrenzen gebonden en heeft de flexibiliteit om veel van de problemen aan te pakken waar de wet niet toe in staat is."

Reacties (1)
12-12-2011, 17:14 door spatieman
ooh, maar een britse hacker willen de hypocrieten wel hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.