De nieuwe methodologie van Virus Bulletin heeft ervoor gezorgd dat Symantec een anti-virustest op Windows 7 niet heeft gehaald. Van de in totaal 54 geteste anti-virusprogramma's kregen er 19 geen 100% certificering. Naast Symantec moesten van de bekende anti-virusbedrijven ook Sophos, Avast en Comodo het zonder keurmerk stellen. In het geval van Symantec ging de virusscanner de mist in met een exemplaar van de uitgebreide WildList, een omvangrijke malware-verzameling.
Virus Bulletin herhaalde de test en zag toen dat de virusscanner een eerder gemist exemplaar wel herkende. De cloudgemeenschap had het bestand als "Trusted" aangemerkt. Toen het testorgaan navraag deed bij Symantec, kreeg het te horen dat een ander testlab het exemplaar als een false positive had bestempeld, waardoor de ontwikkelaars het als "trusted" bestempelden, ondanks dat het exemplaar in de WildList voorkwam en het algemeen als kwaadaardig werd beschouwd. Later draaide Symantec de beslissing terug en werd het exemplaar wel gedetecteerd.
Bugs
"Maar tenminste een aantal weken toen onze tests gaande waren, werd het bestand als trusted aangemerkt", aldus Virus Bulletin. Dit was dan ook de reden waarom Symantec de test faalde. Ook waren er problemen met het downloaden en installeren van updates en wilde het bedrijf niet aan de RAP test meedoen, omdat het product zonder cloudverbinding niet goed getest kon worden, zo kreeg Virus Bulletin te horen.
"Het is geen verrassing dat de nieuwe methodologie en eisen het lastig voor een aantal producten maken. Het aantal bugs en instabiliteit bij sommige producten was wel een verrassing, met name in de onderdelen voor het updaten, die eigenlijk snel en betrouwbaar moeten zijn", zegt test directeur John Hawes. De volledige test is voor abonnees via deze link verkrijgbaar.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.