image

36% experts vindt firewall belangrijker dan raketafweer

dinsdag 31 januari 2012, 11:25 door Redactie, 3 reacties

Volgens een Belgische denktank vindt 36% van de wereldwijde experts op het gebied van veiligheid bescherming tegen cyberaanvallen belangrijker dan raketafweer. McAfee vroeg de Security and Defence Agenda (SDA) in Brussel om een onderzoek onder beveiligingsexperts uit te voeren naar de ontwikkeling van cybercrime en cyberoorlog. 57% van de ondervraagde experts denkt dat er een wapenwedloop in cyberspace plaatsvindt. Naast de 36% die cyberveiligheid belangrijker dan raketafweer vindt, stelt 45% van de respondenten dat cyberbeveiliging net zo belangrijk als grensbeveiliging is.

Voorbereiding
Verder maken de experts zich zorgen over een tekort aan cyberpersoneel. Meer dan de helft (56%) van de respondenten geeft aan een tekort aan deskundigen te hebben. Verder zouden China, Rusland, Italië en Polen slechter zijn voorbereid op cyberaanvallen dan Finland, Israël, Zweden, Denemarken, Estland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, VK, Spanje en de Verenigde Staten. Ook pleiten de experts voor een evenwicht tussen beveiliging en privacy. Daarbij wil men de anonimiteit "selectief verminderen" zonder privacyrechten te schenden.

In het rapport komt ook netneutraliteit aan bod. "Zelf denk ik dat netneutraliteit geen goed idee is", aldus Melissa Hathaway, voormalige cyberadviseur van het ministerie van Homeland Security. "De industrie moet de voorste defensielinie zijn. Internetproviders zijn een kanaal voor het leveren van content, en hebben de verantwoordelijk om sommige content niet aan te bieden."

Reacties (3)
31-01-2012, 11:53 door Preddie
ik zou zeggen ..... voer een risicoanalyse uit !
31-01-2012, 13:39 door WhizzMan
De Industrie moet censuur gaan toepassen volgens Melissa Hathaway? Land of the Free gaat al een poosje niet meer op geloof ik.
31-01-2012, 17:19 door Anoniem
Jammer hoor, die halve informatie. Want hoeveel procent van de ondervraagden vindt raketafweer dan firewall? Dat kan niet meer, maar wel zo veel zijn als 100-36=64%. Dat is een behoorlijke meerderheid, terwijl de kop suggereert (maar niet duidelijk verklaart) dat de meerderheid voor de firewall zou kiezen.
Je hebt weinig aan dit soort desinformatie
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.