image

Russische hacker veroordeeld tot 5 jaar cel

dinsdag 31 januari 2012, 11:53 door Redactie, 1 reacties

Een Russische hacker die bij de aanval op betalingsverwerker RBS WorldPay was betrokken, waar 9 miljoen euro werd buitgemaakt, verdwijnt voor lange tijd achter de tralies. Eugene Anikin werd door de rechter voor zijn aandeel in de aanval tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld.

De goed gecoördineerde aanval vond in 2008 plaats. De bende waar Anikin deel van uitmaakte kraakte betalingsverwerker RBS WorldPay en maakte de gegevens van 1,5 miljoen klanten buit. Het ging met name om betaalkaarten die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen. De kaarten kan men steeds opnieuw opladen.

Schadevergoeding
De bende wist de kredietlimiet van de kaarten te verhogen en via een leger van katvangers binnen twaalf uur wereldwijd toe te slaan. Vervolgens probeerde de bende de gegevens op het netwerk van WorldPay te vernietigen, om zo hun sporen te wissen. Ankin liet tegenover de rechter weten dat hij zijn acties betreurde en volledig schuld bekende.

De rechter hield rekening met het feit dat Anikin tijdens het onderzoek meewerkte en bereid was om de veroorzaakte schade te vergoeden. Ook zou hij een kind hebben dat van hem afhankelijk is. Met het geld dat Anikin via de aanval verdiende, kocht hij twee appartementen in Novosibirsk, alsmede een auto die hij ter compensatie wil opgeven.

Update: bij de oorspronkelijke vertaling uit het Russisch ging wat mis, waardoor er in eerste instantie voorwaardelijke gevangenisstraf stond

Reacties (1)
01-02-2012, 10:29 door Anoniem
Een beetje crimineel zorgt dat die niet opvalt toch? Op zo'n manier word je zelfs in Rusland gearresteerd..hahaha
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.