Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Rabobank richt meer schade aan vertrouwensband met klanten door strandaard PR bagatelliseren eigen nalatigheid.

01-02-2012, 07:32 door Anoniem, 0 reacties
Net als Diginotar vind de Rabobank PR afdeling het verstandiger om te doen als of het om 1 enkel uitzonderlijk incident zou gaan dat reeds geheel onder controle zou zijn.

Volgens eigen zeggen weten ze niet wat de omvang zou zijn, maar suggereren wel dat die onderzoeker de enige nieuwsgierige pottenkijker geweest zou kunnen zijn.


http://www.rabobank.nl/particulieren/servicemenu/nieuws/rabobank_nieuws/klantgegevens_gedownload
Klantgegevens gedownload:
De website Webwereld.nl bracht donderdag het bericht dat duizenden ondernemersrapporten van E-Scan gedownload zijn door een onderzoeker van de Universiteit van Amsterdam. Daar kunnen ook gegevens van Rabo-klanten bij betrokken zijn. In welke mate, is nog niet bekend.

Geen financiële gegevens!
De onderzoeker kreeg testgegevens van 3300 ondernemers boven water, aldus Webwereld. Het gaat daarbij overigens niet om financiële gegevens, maar om een test van hun competenties en een psychologisch profiel. Peter Knuvers van Rabobank Nederland: "We werken in vertrouwen samen met Entrepreneur Consultancy en betreuren dit lek enorm. Klanten vertrouwen erop dat hun gegevens beschermd blijven en dat deze onderzoeker erbij kon is natuurlijk zeer vervelend. We hebben contact gehad met de onderzoeker en hij heeft ons verzekerd dat de rapporten die hij heeft gedownload, niet worden verspreid."

E-scan:
Rabobank heeft een contract met het bedrijf Entrepreneur Consultancy dat een E-scan aanbiedt voor ondernemers waarop zij, tegen betaling, een test kunnen invullen. De ingevulde gegevens worden vervolgens vergeleken met peers; daaruit volgt een rapport met daarin hun competenties en psychologisch profiel met verbeterpunten.

Site uit de lucht gehaald:
Rabobank heeft direct contact opgenomen met het bedrijf dat de website maakt en met de onderzoeker die de gegevens van de site haalde. De onderzoeker heeft toegezegd de gegevens te vernietigen.
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.