image

Verkoudheid geen probleem voor spraakherkenning

dinsdag 24 september 2002, 14:53 door Redactie, 4 reacties

Het scannen van iemands vingerafdruk, iris en gezicht was vroeger nog science fiction, maar is over een niet al te lange tijd de manier om iemand te identificeren. Dat biometrie tegenwoordig een hot item is zal niemand verbazen. Veel bedrijven zijn opzoek naar een veilige manier waarop mensen kunnen betalen. Naast ogen, vingers en gezichten is ook de stem uitermate geschikt als identificatie middel. In tegenstelling tot wat veel mensen geloven maakt een verkoudheid niets uit, de essentie van je stem blijft namelijk hetzelfde. En ook met de veiligheid van deze methode zit het snor. Als duistere randfiguren je stem op een bandje opnemen gaat er namelijk altijd kwaliteit verloren, en daarbij kan het systeem een vraag stellen waar de dief geen antwoord op heeft. Spraakherkenning is volgens dit bericht dan ook de identificatietechniek van de toekomst.

Reacties (4)
24-09-2002, 16:49 door Virtal Technologies
Originally posted by Redactie
En ook met de veiligheid van deze methode zit het snor. Als duistere randfiguren je stem op een bandje opnemen gaat er namelijk altijd kwaliteit verloren

Maar wie neemt er tegenwoordig nog met een bandje geluidssignalen op? (buiten professionele studio's waar de analoge techniek nog altijd beter is dat digitaal nog niet kan worden evenaard)

Daarnaast te denken aan de ,,luisterkwaliteit'' van zo'n spraakherkenning in de vorm van een microfoon of telefoon waar bij dat laatste tevens ontzettend veel details verloren gaan.

Zo'n ,,nieuwe'' techniek is natuurlijk prachtig, maar laten we realistisch blijven.
24-09-2002, 18:36 door SirDice
Zo'n ,,nieuwe'' techniek is natuurlijk prachtig, maar laten we realistisch blijven.

Inderdaad, voorlopig kun je de meeste van die apparaten, met een paar tientjes aan spullen, vrij eenvoudig voor de gek houden.
24-09-2002, 20:23 door Anoniem
Originally posted by sirdice
Inderdaad, voorlopig kun je de meeste van die apparaten, met een paar tientjes aan spullen, vrij eenvoudig voor de gek houden.

My voice is my passport

:)
24-09-2002, 23:51 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
My voice is my passport

:)

"Regina Schmidt, Nuance's senior product marketing manager, said the prime markets for voice authentication can be found among financial institutions. "

U can trus us, we're salespeople !

;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.