Alle programma's die het label 'Anonymous' dragen, al dan niet echt afkomstig van de internetbeweging, moet als malware worden beschouwd. Dat zegt Ty Miller, CTO van Pure Hacking. De afgelopen weken verschenen verschillende aanvalstools die met malware besmet bleken te zijn. Daarnaast werd ook het Anonymous OS gepubliceerd, ook al stelde Anonymous later dat het besturingssysteem door iemand anders was ontwikkeld en aanhangers het moesten vermijden.
"Elke software geassocieerd met de groep moet als kwaadaardig worden behandeld", stelt Miller. Zo verschenen op Pastebin.com linkjes naar de Slowloris en Low Orbit Ion Cannon tools, bedoeld om websites plat te leggen. In werkelijkheid bleken ze met de Zeus-malware besmet te zijn.
Malware
Volgens Adam Turner maakt de gefragmenteerde aard van Anonymous het lastig om te bepalen of de infecties het werk van de internetbeweging zijn, onafhankelijke cybercriminelen die de interesse in Anonymous proberen uit te buiten, of dat het andere partijen zijn die de beweging in diskrediet proberen te brengen.
"Als de interesse in hacking en hacktivistische groepen blijft groeien, zal de hoeveelheid valse software en mobiele apps ook groeien, aangezien het een eenvoudige manier is om laptops en mobiele apparaten te infecteren", gaat Miller verder. "Of je Anonymous steunt of niet, de software die Anonymous aanbiedt, of in naam van Anonymous wordt aangeboden, moet als malware worden beschouwd."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.