1] MVP's (en zij die het willen worden) zijn de enige "specialisten" die MSE durven aan te raden, IT-breed. Punt.
2] MSE is bij mijn weten nog nooit "als beste getest" door een onafhankelijke site.
Argumentatie: (in Jip & Janneke taal)
Reden 01: MSE beschikt niet over een degelijke heuristische scanner. en heeft geen sandbox mogelijkheden. Ook niet met alle opties "aan." Niet in v0.1 en niet in v4.0.
Reden 02: MSE heeft (te) weinig mankracht en middelen om op te boksen tegen bedrijven als MBAM, Kaspersky, Avira, AVG of zelfs maar McAfee, check jaarverslagen als je me niet gelooft, ik ga geen linkjes spammen, Google zelf.
Sterker nog, de grootste afdeling binnen MSE is marketing volgens mij. Of denk even aan het feit dat het alleen over .Net 4 draait.
Reden 03: Uit eigen ervaring weet ik dat MSE zelfs licht gemodificeerde RATs uit 2008 nog niet herkent, dit komt, na enig uitzoekwerk, omdat MSE behoorlijk strikt is in het vergelijken van code (verklaart het gebrek aan false positives gelijk ook) ten opzichte van de definities.
Reden 04: MSE is in eerste instantie ontwikkeld om gebruikers van illegale / gehackte Windows ervan te overtuigen om eenmalig een MS-licentie aan te schaffen omdat ze dan een gratis AV kunnen krijgen waar ze -volgens MS- nu "vele malen meer geld aan kwijt zijn." Het woord "veiligheid" wordt veel gebruikt, maar weinig gebezigd, IMHO. $
Reden 05: MSE is grotendeels afhankelijk van samenwerkingsverbanden m.b.t. tot het maken van de nieuwe definities. Denk hierbij aan VirusTotal e.d. Het wandelt dus altijd achter de feiten aan.
Reden 06: MS Windows is heerlijk universeel, maar de meest-gebruikte software komt zelden van MS, en de beveiliging-software van MS is altijd al dramatisch geweest, kent iemand WinDefender en MS AntiSpyware nog bijvoorbeeld?
Als MSE al iets tegenkomt, en het dan ONGEMERKT verwijderd, is dat potentieel gevaarlijk voor de gemiddelde gebruiker, vooral omdat het grootste deel van de Malware user-interactie nodig heeft.
Ik hoop oprecht dat ik het verkeerd interpreteer, want een gebruiker moet toch op z'n minst weten dat hij iets schadelijks aan het doen is / website bezoekt / mail opent / installeert etc???
En dan, tot slot, na het lezen van sommige reacties over "instellingen:"
Laatst nog de discussie gevoerd met een Unite-MVP die vond dat IE9 de veiligste browser ooit is. Hij had wel gelijk, maar dat had meer te maken met het feit dat hij IE9 helemaal opnieuw naar zijn eigen specificaties heeft ingesteld in plaats van de "as-is" versie te gebruiken....
-Ja, zo kan ik het ook, want mijn zwaar aangepaste Google Chrome in Win7 in VM in BSD door een hardware-firewall over VPN is natuurlijk toch weer net iets veiliger... *zucht*