Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

07-09-2013, 14:00 door [Account Verwijderd], 2 reacties
[Verwijderd]
Reacties (2)
07-09-2013, 18:49 door choi - Bijgewerkt: 07-09-2013, 18:50
Ik meen dat als je Firefox met beheerdersrechten installeert dat deze voor alle accounts beschikbaar is. Updates en andere configuratie-instellingen zijn dus ook gelijk voor de andere account(s) beschikbaar (configuratie-instellingen zijn uiteraard beperkt tot hetzelfde Firefox profiel).

Wat betreft het 'besmet' raken van een browser met een 'virus': als je met 'virus' bedoeld het hele scala van kwaadaardige software en manipulaties van een systeem dan kan in het bovenstaande geval bijv. een browser search engine hijack (of andere kwaadaardige manipulaties van browserinstellingen) onder het ene account zeker ook merkbaar zijn onder (een) andere account(s).

Pure browser (web) based exploits z.a XSS maken geen gebruik van lokale aanvallen (er hoeft dus lokaal geen 'virus' te worden geïnstalleerd) maar spelen zich aan de serverkant af- weliswaar met gebruikmaking van bestaande kwetsbaarheden in de browser. Het maakt dus weinig uit welke browser of account je gebruikt, je dient alleen maar de malafide website te bezoeken.

In het geval van lokaal geïnstalleerde kwaadaardige software betekend een besmetting van het onderliggende account niet per definitie dat andere accounts ook besmet zijn. Echter een 'virus' dat onder een account met beheerdersrechten is geïnstalleerd heeft in principe ook voldoende rechten om de rest van het systeem te manipuleren.

Anderen hebben op het forum met stelligheid beweerd dat een besmetting zich niet naar andere accounts kan verspreiden maar als het gaat om kwaadaardige software heb ik geleerd om nooit 'nooit' te zeggen.
09-09-2013, 14:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.