image

Avast koopt aanbieder van virusscanner-stick

dinsdag 24 september 2013, 16:31 door Redactie, 3 reacties

Anti-virusbedrijf Avast heeft een ander bedrijf overgenomen dat zich met de bestrijding van malware bezighoudt. Het gaat om Jumpshot, dat vorig jaar nog 36.000 dollar via crowdfunding binnenhaalde. Het bedrijf biedt gebruikers een USB-stick die malware van de pc verwijdert.

Om vanaf USB-stick op te starten zonder dat eindgebruikers instellingen in de BIOS moeten wijzigen, hebben de ontwikkelaars een nieuwe technologie ontwikkeld waarvoor een patent is aangevraagd. De software maakt een eenmalige aanpassing aan de Windows bootloader die ervoor zorgt dat er automatisch vanaf USB-stick wordt gestart.

Linux

Jumpshot draait in een aangepaste Linux-omgeving en zou voor elk systeem automatisch de juiste drivers moeten laden. Vervolgens maakt de stick automatisch verbinding met internet, of vraagt de gebruiker om assistentie als het geen verbinding kan vinden.

Eenmaal verbonden wordt de laatste versie van de software gedownload. Is Jumpshot gestart, dan mount het de Window-schijven en scant het die op malware. Naast malware zou Jumpshot ook allerlei trialware, crapware en toolbars kunnen verwijderen. Ook maakt het allerlei aanpassingen om de computer beter te beschermen en de prestaties te verbeteren.

Reacties (3)
24-09-2013, 17:48 door Anoniem
"mount het de windows schijven". Wat betekend "mounten"? Mischien een domme vraag,maar ik wil het toch weten.
25-09-2013, 10:19 door Anoniem
Als je het wil weten, waarom zoek je het dan niet op? Je reactie plaatsen kost meer tijd.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mounten
25-09-2013, 10:33 door rsterenb
Tja.. Ipv het hier te vragen had je het ook aan [jouw favoriete zoekmachine] kunnen vragen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mounten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.