image

Netwerkstoring oorzaak van Gmail-vertraging

dinsdag 24 september 2013, 16:46 door Redactie, 3 reacties

De vertraging waardoor Gmailgebruikers vandaag hun e-mail met vertraging binnenkregen en sommige bijlagen niet beschikbaar waren, werd veroorzaakt door een netwerkstoring. Dat laat Google weten. Het betreft een zeldzame storing waarbij twee gescheiden, redundante netwerkpaden op hetzelfde moment stopten met werken.

De netwerkstoringen hadden niets met elkaar te maken, maar gecombineerd hadden ze wel invloed op de capaciteit van Gmail om berichten aan gebruikers af te leveren. Google stelt dat de storing op 71% van de berichten geen invloed had en voor de resterende 29% was de vertraging 2,6 seconden. Bij ongeveer 1,5% van de berichten duurde de vertraging meer dan 2 uur.

Maatregelen

Om herhaling te voorkomen heeft Google verschillende maatregelen aangekondigd. Zo wordt er voor voldoende netwerkcapaciteit gezorgd, waaronder back-upcapaciteit voor Gmail in het geval er weer een gelijktijdige storing optreedt. Ook gaat Google de aflevering van Gmail-berichten wijzigen, zodat dit beter bestand is in het geval er een storing zich voordoet. Verder worden ook de interne processen aangepast zodat werknemers sneller en effectiever op netwerkproblemen kunnen reageren.

Reacties (3)
24-09-2013, 17:48 door vimes
Het viel mij gisteren al op dat sommige mails niet of veel later binnen kwamen. Bij youtube werd ik gedurende een uur of 2 regelmatig uit hd-videos geknikkerd omdat de stream bleef hangen. Was duidelijk een capaciteitsprobleem.
25-09-2013, 08:45 door Anoniem
De vertraging waardoor Gmailgebruikers vandaag hun e-mail met vertraging binnenkregen
2e vertraging redundant.

Google stelt dat de storing op 71% van de berichten geen invloed had en voor de resterende 29% was de vertraging 2,6 seconden. Bij ongeveer 1,5% van de berichten duurde de vertraging meer dan 2 uur.
101,5%?
25-09-2013, 10:27 door Anoniem
Ik dacht gisteren even dat Google Post.nl had ingehuurd om de e-mails van Gmail te bezorgen, maar die angst is gelukkig ongegrond.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.