image

Windows 8.1 helpt consument met verlopen virusscanner

donderdag 31 oktober 2013, 11:19 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft aanpassingen in Windows 8.1 doorgevoerd zodat gebruikers van wie de virusscanner verlopen is beter worden geholpen. Windows 8 beschikt over Windows Defender, een ingebouwde virusscanner die standaard staat ingeschakeld in het geval de gebruiker geen andere anti-virus gebruikt.

Als de gebruiker een ander product gebruikt wordt Windows Defender automatisch uitgeschakeld. Het kwam echter voor bij gebruikers van een commercieel anti-virusprogramma dat het abonnement verliep, waardoor ze geen nieuwe virusupdates ontvingen en zo onbeschermd achterbleven.

Keuze

Aan de hand van verschillende statistieken waarom deze Windowsgebruikers onbeschermd achterbleven heeft Microsoft een aantal wijzigingen in Windows 8.1 doorgevoerd. Gebruikers krijgen indien het abonnement is verlopen en ze niet beveiligd zijn, een keuze om het abonnement te verlengen of andere opties in de Windows Store te bekijken.

Als de gebruiker deze opties negeert komt er een laatste waarschuwing die helpt om Windows Defender weer in te schakelen. Microsoft laat weten dat gebruikers nog steeds de beveiliging kunnen uitschakelen als ze dit willen. "De feature maakt de veilige keuze heel eenvoudig, en de minder veilige keuze iets meer werk", aldus Holly Stewart van het Microsoft Malware Protection Center.

Reacties (1)
28-04-2014, 15:24 door Anoniem
ik wil graag dat mijn pc mer windows xp weer goed beveiligd wordt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.