image

TomTom, Skype en Adobe lanceren upgrade-week

dinsdag 24 juli 2012, 09:27 door Redactie, 5 reacties

IT-giganten TomTom, Skype, Adobe en Symantec willen consumenten het belang van updaten bijbrengen en hebben daarom de 'upgrade-week' gelanceerd. De International Technology Upgrade Week (ITUW) moedigt consumenten aan om regelmatig gratis software-updates voor hun computer, smartphone, tablet en andere apparaten te installeren. Uit recent onderzoek onder Amerikaanse, Britse en Duitse consumenten blijkt dat 40% niet altijd updates installeert als de computer hier om vraagt.

Driekwart van de consumenten ontvangt de update-vensters om de software te updaten, maar deze waarschuwingen moeten tussen de twee en vijf keer verschijnen voordat gebruikers de update ook daadwerkelijk downloaden en installeren. Een kwart van de respondenten weet niet precies wat de software-updates doen en een zelfde percentage begrijpt niet de voordelen van het regelmatig updaten.

Belangrijk
Bij de consumenten die het belang van updaten zeggen te begrijpen, blijkt dat een kwart niet weet hoe ze kunnen controleren of hun software updates nodig heeft. "Software up-to-date houden is waarschijnlijk het belangrijkste advies dat we gebruikers, zowel consumenten als bedrijven, kunnen geven", stelt Adobe.

Volgens het bedrijf is het al lang niet meer zo dat updates de werking van computers en andere apparaten kunnen ontregelen, zoals in het verleden wel eens gebeurde. Daarnaast zouden de meeste programma's inmiddels over automatische update-tools beschikken die onopgemerkt of met nauwelijks enige gebruikersinteractie de laatste versie installeren.

Reacties (5)
24-07-2012, 09:47 door Anoniem
En hoe zit het met het update-beleid bij die bedrijven zelf? Stel je toch eens voor dat hun patchbeleid al een paar jaar achter loopt, zou zomaar kunnen.
24-07-2012, 10:38 door Anoniem
Misschien komt dit omdat bij updaten/upgraden het voor de consument vaak NEGATIEVER uitpakt dan voordelen, deze zijn meestal voor de leverancier.

Waarom zou je SKYPE willen updaten? De nieuwe versie logt je automatisch uit na 2 uur wanneer hij spontaan geen verbinding kan krijgen via WIFI ipv GPRS en zorgt voor een backdoor voor de FBI. Wat voor voordeel zit hier bij voor de consument?

TOMTOM kijkt meteen bij updaten waar je geweest bent in de afgelopen maanden en of je misschien illegale kaarten hebt geinstalleerd, waarom zou je dan willen updaten?

Adobe software is zo lek dat je deze alleen in een sandbox moet draaien, dan maakt updaten ook niet zoveel meer uit.

Ik zie in de deze drie gevallen dan ook geen voordeel in updaten voor de consument...
24-07-2012, 11:59 door Mysterio
Om nou TomTom een IT-gigant te noemen gaat ook wat ver.
24-07-2012, 12:52 door Anoniem
Skype upgraden in een tijd dat de vermoedens van een back-door sterker zijn dan ooit?
Blij dat ik altijd oudere versies bewaar....zodra die niet meer werken op zoek naar een andere VOIP. Iemand een suggestie?
24-07-2012, 14:04 door Anoniem
Ja precies, wordt het geen tijd voor een International Technology Bug-free Software Year ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.