Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Linux live cd probleem

30-12-2013, 19:55 door ab2604, 33 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-12-2013, 19:56
Hallo, na het gebruik van een linux live cd en het opnieuw opstarten van mijn systeem ligt de internet verbinding (in mijn normale windows omgeving) er uit. Is dit een herkenbaar probleem bij het gebruik van een linux live cd en wat kan ik er eventueel aan doen?
Reacties (33)
30-12-2013, 20:32 door Anoniem
Nee, dit is niet een herkenbaar probleem.
De hele reden van een live CD is juist dat er niets gebeurt met de bestaande installatie.
Tenzij je opzettelijk de windows partitie mount en dan dingen stuk gaat maken in de windows omgeving.

In windows is het overigens vaker dat netwerkverbindingen eruit liggen.
Vaak is dat op te lossen door de driver van de netwerkaart te downloaden, dan de kaart in device manager te wissen en te herdetecteren (windows driver).
Mocht dat fout gaan, kun je de gedownloade (fabrikant) driver handmatig installeren.
30-12-2013, 21:42 door Anoniem
Door ab2604: Hallo, na het gebruik van een linux live cd en het opnieuw opstarten van mijn systeem ligt de internet verbinding (in mijn normale windows omgeving) er uit. Is dit een herkenbaar probleem bij het gebruik van een linux live cd en wat kan ik er eventueel aan doen?

Vertellen op welke manier je internet verbinding werkt ?

(bedraad ethernet naar een huisrouter, wifi naar een huisrouter, umts dongle , kabel internet in 'bridge' stand (waarbij de pc dus direct het externe ip adres krijgt ,... )
Ik neem aan dat je internet verbinding bij gebruik van de linux live cd op dezelfde manier werkt , en het dan doet ?

Heb je hetzelfde probleem als je de windows omgeving alleen maar uitzet en weer opstart (dus zonder tussendoor een linux live cd te gebruiken ) ?
30-12-2013, 21:50 door ab2604
Ik gebruik gewoon mijn Ziggo modem om verbinding te maken met internet. Geen bijzondere instellingen denk ik, gewoon de standaard instellingen (ik heb daar i.i.g. niets aan verandert). Ik heb de live cd (Ubuntu) gebruikt op mijn desktop pc (windows 7/64 bits) met bekabelde verbinding.

De internet verbinding onder linux werkt (zover ik weet) op dezelfde manier. De verbinding in linux doet het direct goed.

Als ik windows opnieuw opstart valt de internet verbinding niet weg. Beter gezegd; de verbinding valt nooit uit, behalve dan na het gebruik van de linux cd.

Verder is de instelling "netwerkdetectie" uitgeschakeld en staat het netwerk ingesteld op "openbaar"
30-12-2013, 22:12 door Anoniem
Door ab2604: Ik gebruik gewoon mijn Ziggo modem om verbinding te maken met internet. Geen bijzondere instellingen denk ik, gewoon de standaard instellingen (ik heb daar i.i.g. niets aan verandert). Ik heb de live cd (Ubuntu) gebruikt op mijn desktop pc (windows 7/64 bits) met bekabelde verbinding.

De internet verbinding onder linux werkt (zover ik weet) op dezelfde manier. De verbinding in linux doet het direct goed.

Als ik windows opnieuw opstart valt de internet verbinding niet weg. Beter gezegd; de verbinding valt nooit uit, behalve dan na het gebruik van de linux cd.

Verder is de instelling "netwerkdetectie" uitgeschakeld en staat het netwerk ingesteld op "openbaar"

Ik neem aan dat het uiteindelijk wel weer werkt, zie je daar nog een regelmaat in ?
Bijvoorbeeld dat je nog een keer moet rebooten, of na een bepaalde tijd of netwerk kabel erin en eruit halen ?

Als je stopt met gebruik van de linux live cd, doe je dat gewoon met de reset knop, of met een power aan afsluit/powerdown optie in de linux omgeving ?
Indien de harde poweroff, kijk eens of het beter gaat als je de linux omgeving 'netjes' afsluit .

Ik hoop dat hier iemand die goed weet wat 'een standaard ziggo aansluiting' is kan inspringen, want die heb ik zelf niet.


Wat voor IP adres krijg je op je PC ? Iets als 10.x.y.z / 192.168.x.y of evt 172.{16..31}.x.y , of iets anders ?

Ik _denk_ dat de oorzaak gezocht moet worden in dhcp gedrag .
Als het ziggo modem als bridge werkt, is het misschien dat door de linux omgeving een nieuwe lease gevraagd wordt (op basis van een meegegeven guid en niet mac adres), en windows daarna geen 'tweede' lease krijgt totdat de door linux gevraagde lease verlopen is.
Iets dergelijks zou ook kunnen spelen als het kabel modem ook als router werkt , maar dan op de interne dhcp server van het kabelmodem.

De linux omgeving 'netjes' afsluiten zou kunnen helpen omdat dan een dhcp lease normaal gesproken echt vrijgegeven wordt naar de dhcp server , voordat het systeem zich afsluit.
30-12-2013, 23:45 door Charley51
Door Anoniem: Nee, dit is niet een herkenbaar probleem.
Is een weinig voorkomend probleem, maar komt toch voor ...

Zie 2 threads in het Mandriva-forum:
http://www.mandrivaclub.nl/site/index.php?showtopic=3396
http://www.mandrivaclub.nl/site/index.php?showtopic=9977&hl=
Beide bieden weinig soelaas, helaas.

Mogelijke oplossing: systeem helemaal uitzetten en dan weer opstarten. (Bij correct afsluiten van Linux gebeurt dit automagisch.) Andere oplossing: Linux geforceerd afsluiten. Aan-uitknop indrukken en ingedrukt houden. Dan kan tijdens de afsluitprocedure niets meer worden veranderd aan de hardware, want daar zit het probleem.
Linux laat de chip in een andere toestand achter en dan herkent Windows 'm niet meer.

Aan Windows' zijde kan je de driver/netwerkverbinding verwijderen uit het Configuratiescherm en Windows herstarten. Dan zoekt en vindt 'ie 'm wel, wellicht. Maar dit is natuurlijk niet de bedoeling, het moet onafhankelijk van elkaar kunnen werken.
Andere oplossing: Haal een andere distributie naar binnen en probeer die eens.
31-12-2013, 01:00 door Anoniem
Door Charley51:
Door Anoniem: Nee, dit is niet een herkenbaar probleem.
Is een weinig voorkomend probleem, maar komt toch voor ...

Zie 2 threads in het Mandriva-forum:
http://www.mandrivaclub.nl/site/index.php?showtopic=3396
http://www.mandrivaclub.nl/site/index.php?showtopic=9977&hl=
Beide bieden weinig soelaas, helaas.

Een topic uit 2008 in relatie met hardware en drivers hoeft niet relevant te zijn.
Dat genoemde probleem is specifiek voor bepaalde ethernet chips, en waarschijnlijk ook bepaalde BIOSen en windows versies uit die tijd . (die de chips niet goed herinitialiseren bij een warme reboot).

Ik neig meer naar mijn dhcp lease nog geclaimed-theorie die ik eerder gaf, dan een driver-probleem.

Als TS wat meer informatie geeft (ook over manier waarop dan uiteindelijk de verbinding wel terugkomt ) kunnen we meer uitsluiten qua oorzaak.
31-12-2013, 01:18 door Anoniem
Is mij ook pas overkomen, modem werkte niet goed meer, wifi en één poort lag eruit
Probleem bij mij opgelost door de modem en de bios een reset te geven, daarna werkte alles weer normaal.
31-12-2013, 01:33 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 31-12-2013, 01:52
[Verwijderd]
31-12-2013, 02:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-12-2013, 09:44 door Anoniem
"Ik neig meer naar mijn dhcp lease nog geclaimed-theorie die ik eerder gaf, dan een driver-probleem."

Dat klopt inderdaad. En omdat Ziggo een DHCP-lease verstrekt voor 3 dagen zal de beste oplossing zijn om een andere live-distro te proberen, in ieder geval een die niet is gebaseerd op Ubuntu. Probeer eens iets als PCLinuxOS of OpenSUse en kijk of je het probleem dan nog hebt.
Het beschreven gedrag had ik ook telkens ik wisselde in mijn dual-boot systeem van Windows en Ubuntu.
31-12-2013, 10:30 door ab2604
Wat mij nu is opgevallen: wanneer ik de pc opnieuw opstart onder windows is de internet verbinding dus weg maar deze herstelt zichzelf na ongeveer een kleine 10 minuten. Dat is leuk maar nog geen oplossing natuurlijk.

Wat bedoelen jullie precies met linux netjes afsluiten? Ik kies nu in linux ubuntu voor de optie "restart" , cd-laatje gaat open-cd'tje eruit, laatje dicht, en dan start windows opnieuw op. Is het wellicht beter te kiezen voor "shutdown" in linux? En Zo ja, wanneer gaat dan de cd eruit?
31-12-2013, 10:37 door Charley51
Door ab2604:Wat bedoelen jullie precies met linux netjes afsluiten? Ik kies nu in linux ubuntu voor de optie "restart" , cd-laatje gaat open-cd'tje eruit, laatje dicht, en dan start windows opnieuw op. Is het wellicht beter te kiezen voor "shutdown" in linux? En Zo ja, wanneer gaat dan de cd eruit?

Ja, kiezen voor shutdown. Cd-lade gaat dan precies hetzelfde.

Probeer ook eens een andere distro, misschien dat die het probleem niet heeft.
31-12-2013, 11:41 door ab2604
Oke, ik heb het nu geprobeerd met "shutdown" nog steeds met ubuntu. Wel vervelend dat ik dan de pc weer opnieuw aan moet zetten maar... na het opnieuw aanzetten/opstarten werkt de internet verbinding wel direct! blijkbaar zat daar dus het probleem!

ik ga nu toch nog eens kijken naar andere distro's die dit probleem wellicht niet hebben.

raden jullie aan om een bekende distro te gebruiken (ubuntu, debian, mint e.d.) of maakt dat niets uit? het gaat mij eigenlijk alleen om de browser (bankieren in linux) en ct'bankix lijkt mij ook wel wat, deze start namelijk heel snel op en je kunt bij de eerste keer opstarten nog aanpassingen/updates toevoegen waarna de dvd dan pas afgesloten wordt tegen schrijven. iemand ervaringen daarmee?

en bedankt voor de hulp tot zover!
31-12-2013, 13:25 door Charley51
Door ab2604: Oke, ik heb het nu geprobeerd met "shutdown" nog steeds met ubuntu. Wel vervelend dat ik dan de pc weer opnieuw aan moet zetten maar... na het opnieuw aanzetten/opstarten werkt de internet verbinding wel direct! blijkbaar zat daar dus het probleem!

ik ga nu toch nog eens kijken naar andere distro's die dit probleem wellicht niet hebben.

raden jullie aan om een bekende distro te gebruiken (ubuntu, debian, mint e.d.) of maakt dat niets uit? het gaat mij eigenlijk alleen om de browser (bankieren in linux) en ct'bankix lijkt mij ook wel wat, deze start namelijk heel snel op en je kunt bij de eerste keer opstarten nog aanpassingen/updates toevoegen waarna de dvd dan pas afgesloten wordt tegen schrijven. iemand ervaringen daarmee?

en bedankt voor de hulp tot zover!

Zodra het systeem geheel wordt afgesloten, brengt Linux het systeem terug in de oude staat. Als je herstart, gaat Linux er van uit, dat je weer opstart en laat dan soms een rommeltje achter. Linux weet daar raad mee, Windows niet...

Mint is een derivaat van Ubuntu en die is weer afgeleid van Debian. Je kunt eens OpenMandriva proberen, er is net een nieuwe uitgekomen. http://openmandriva.org/
OpenMandriva draait KDE, al is Gnome ook te installeren. Ubuntu en Mint doen dat net andersom. OpenMandriva is te gebruiken als live-cd/dvd.

Graag gedaan en succes ermee.
03-01-2014, 10:57 door ab2604
Even een update van TP: ondertussen blijkt dat het afsluiten via "shutdown" slechts een tijdelijke oplossing was in het geval van ubuntu distro's die ik heb geprobeerd (ubuntu, lubuntu, ct'bankix). Ook na "shutdown" is de internet verbinding onder windows verbroken.

Ik heb de tip van anoniem 09:44 geprobeerd, namelijk PCLinuxOS en die werkt (tot nu toe...) perfect.

Ik vind het toch vervelend dat ik nu blijkbaar erg beperkt ben in de keuze van een linux distro. Vooral ct'bankix vind ik erg interessant maar deze is dus op ubuntu gebaseerd met het voor mij bekende probleem als gevolg.

Iemand nog andere suggesties om dit op te lossen?
03-01-2014, 11:05 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-01-2014, 11:06
[Verwijderd]
03-01-2014, 11:32 door ab2604
Peter V, ik heb even ingelogd bij mijn ziggo modem en zag dat deze op 2 januari is geupdated. Ziggo regelt dat blijkbaar automatisch. Daar zou het probleem dus ook niet zitten denk ik...
03-01-2014, 12:07 door Anoniem
Door ab2604: Even een update van TP: ondertussen blijkt dat het afsluiten via "shutdown" slechts een tijdelijke oplossing was in het geval van ubuntu distro's die ik heb geprobeerd (ubuntu, lubuntu, ct'bankix). Ook na "shutdown" is de internet verbinding onder windows verbroken.

Ik heb de tip van anoniem 09:44 geprobeerd, namelijk PCLinuxOS en die werkt (tot nu toe...) perfect.

Ik vind het toch vervelend dat ik nu blijkbaar erg beperkt ben in de keuze van een linux distro. Vooral ct'bankix vind ik erg interessant maar deze is dus op ubuntu gebaseerd met het voor mij bekende probleem als gevolg.

Iemand nog andere suggesties om dit op te lossen?

Dan moet je het probleem echt gaan snappen.
Alleen maar andere distro'tjes proberen gaat daar niet bij helpen.
Mijn theorie is nog steeds dhcp leases, maar die moet nog wel verder onderbouwd worden .

Heb je in je ziggo modem zicht op welke clients er achter zitten, en heb je een tweede systeem waarmee je kunt inloggen op je ziggo modem en kijken wat er uit staat aan leases bij windows boot, linux ubuntu boot, en daarna windows boot zonder connectivity ?

En zeg dan nu ook wat je PC's IP is, is dat een private (10.x , 192.168 ) IP of een publiek IP ?

Dat vraag ik omdat de vraag is of je modem/router dhcp server is, of dat het direct van ziggo komt als je modem in bridge mode staat .
03-01-2014, 12:11 door Markcortbass
Voor vragen over Ubuntu ben je welkom op dit forum:
http://vraag.ubuntu-nl.org/
03-01-2014, 12:19 door Anoniem
Wellicht helpt een (wifi) router plaatsen tussen het ziggo modem en de overige PCs.
Allereerst zou ik persoonlijk niet willen dat Ziggo op mijn thuisnetwerk zou kunnen komen, en bovendien heb je dan geen problemen met DHCP voor 3 dagen aan-mac-adres gezeik.
03-01-2014, 13:12 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-01-2014, 13:18
[Verwijderd]
04-01-2014, 10:39 door Euro10000 - Bijgewerkt: 04-01-2014, 10:43
Probeer eens de pc af te sluiten.
Stroom los maken van pc.
Dan start knop van pc 5 seconde indrukken.
Dan pc weer starten.

Soms helpt dit bij problemen met pc's, lijkt of bepaalde chips verkeerd staan, en alleen door stroom eraf halen weer goed gaan staan. Dus alleen rebooten werkt niet.
De eerste keer dat ik zoiets mee maakte was het vast lopen van een brander(Ricoh 6200), deze werkte dan niet meer, maar na 3 dagen werkte deze weer. Stroom was er dan lang genoeg van af. Blijkbaar zette de driver van de brander, de brander in zo een rare positie dat deze niet meer werkte. En door stroom eraf te halen dan werkte deze weer.
Daarom helpt ook vaak de bios reset, want dan gaat ook de stroom eraf van alle onderdelen.
04-01-2014, 12:40 door ab2604 - Bijgewerkt: 04-01-2014, 12:43
[Verwijderd]
04-01-2014, 12:44 door ab2604
Door Anoniem:
Door ab2604: Even een update van TP: ondertussen blijkt dat het afsluiten via "shutdown" slechts een tijdelijke oplossing was in het geval van ubuntu distro's die ik heb geprobeerd (ubuntu, lubuntu, ct'bankix). Ook na "shutdown" is de internet verbinding onder windows verbroken.

Ik heb de tip van anoniem 09:44 geprobeerd, namelijk PCLinuxOS en die werkt (tot nu toe...) perfect.

Ik vind het toch vervelend dat ik nu blijkbaar erg beperkt ben in de keuze van een linux distro. Vooral ct'bankix vind ik erg interessant maar deze is dus op ubuntu gebaseerd met het voor mij bekende probleem als gevolg.

Iemand nog andere suggesties om dit op te lossen?

Dan moet je het probleem echt gaan snappen.
Alleen maar andere distro'tjes proberen gaat daar niet bij helpen.
Mijn theorie is nog steeds dhcp leases, maar die moet nog wel verder onderbouwd worden .

Heb je in je ziggo modem zicht op welke clients er achter zitten, en heb je een tweede systeem waarmee je kunt inloggen op je ziggo modem en kijken wat er uit staat aan leases bij windows boot, linux ubuntu boot, en daarna windows boot zonder connectivity ?

En zeg dan nu ook wat je PC's IP is, is dat een private (10.x , 192.168 ) IP of een publiek IP ?

Dat vraag ik omdat de vraag is of je modem/router dhcp server is, of dat het direct van ziggo komt als je modem in bridge mode staat .

Als ik inlog op mijn ziggo modem is mijn ip 192.168.xxx.x

Betekent dat dan dat ik een private up adres heb en wat is dan precies het verschil met een publiek ip?
04-01-2014, 16:54 door Anoniem
Door ab2604:


En zeg dan nu ook wat je PC's IP is, is dat een private (10.x , 192.168 ) IP of een publiek IP ?

Dat vraag ik omdat de vraag is of je modem/router dhcp server is, of dat het direct van ziggo komt als je modem in bridge mode staat .

Als ik inlog op mijn ziggo modem is mijn ip 192.168.xxx.x

Betekent dat dan dat ik een private up adres heb en wat is dan precies het verschil met een publiek ip?

Waarschijnlijk.
Het zou nog kunnen dat je dat adres (alleen) ziet als je op het modem inlogt.
Om helemaal zeker te zijn wat je hebt, moet je op je computer kijken als je 'gewoon' aan het internetten bent.

Zelf zou ik kijken met een command window (cmd , en dan 'ipconfig /all' intikken ).
Daar ergens tussen zal het adres van je lan adapter staan, en waarschijnlijk dezelfde 192.168.x.y
Google anders (uberhaupt vaker doen, google gebruiken als je iets niet weet ) hoe je moet kijken wat het IP adres van je computer is, en hoe je dat bekijkt. (en wat private vs public IP adressen zijn ).

Een private IP adres is een adres wat je op een lokaal netwerk kunt gebruiken, maar wat niet uniek in de wereld is.
Een publiek IP adres is wel uniek.
Om met een private IP adres naar internet te gaan, moet de eerste router dat adres omzetten - NAT = Network Address Translation. Het adres wordt dan vertaald naar het publieke adres wat op de 'internet-kant' van de router zit.

Het uitgeven van adressen wordt door een DHCP server gedaan die op het LAN van een client zit.
Als je een private IP adres hebt, moet die DHCP server in de router zitten.

Het publieke IP adres wat aan de internet kant van de router/modem zit zal ook via DHCP uitgedeeld zijn, maar dat komt van de DHCP server van ziggo dan.

Als je computer inderdaad een private IP adres heeft, weet je ook dat je 'geïsoleerd' bent van de dhcp server van ziggo.
En dat opmerkingen over mac-adres gekoppelde leases van 3 dagen *door ziggo* in dat geval niet relevant zijn.

Een eventueel dhcp lease probleem speelt tussen jouw computer en de dhcp server, en bij een private ip zal dat de server (en settings) op je modem/router zijn.

Kijk nog even of je dat commando venster (van windows) kunt vinden en ipconfig /all werkend krijgt.
Als je dan , nadat je een ubuntu live cd gedraaid hebt en weer windows geboot , geef dat ipconfig /all commando een aantal keren, en kijk wat je ziet aan adressen op de lan adapter.

Dat lost het niet op, maar je kunt eruit leren *of* het probleem met dhcp en adressering te maken heeft, of met iets anders.

Nog een andere optie is trouwens om in de supermarkt of dorpskrant te kijken naar advertenties als 'student lost al uw pc problemen op' . Iemand die computers en netwerken echt een beetje snapt moet in elk geval de diagnose waarom windows eventjes niet werkt na een ubuntu live cd helder kunnen krijgen.
Als die oorzaak duidelijk is, moet een oplossing kunnen volgen.
04-01-2014, 23:21 door Anoniem
windows kan gewoon niet de dhcp-lease refreshen.
de oplossing: netwerkkabeltje er uit trekken en na 10 seconden er weer in.
30 seconden wachten en voila, je hebt een nieuwe lease geforceerd en de boel werkt weer.
05-01-2014, 10:59 door Anoniem
Door Anoniem: windows kan gewoon niet de dhcp-lease refreshen.
de oplossing: netwerkkabeltje er uit trekken en na 10 seconden er weer in.
30 seconden wachten en voila, je hebt een nieuwe lease geforceerd en de boel werkt weer.
Dit dus, +1
06-01-2014, 16:35 door ab2604
Ondertussen de PCLinuxOS live cd al een paar keer met succes gebruikt op mijn desktop systeem. Echter, gisteren de live cd gebruikt op mijn laptop (wifi dus) en in eerste instantie leek linux goed op te starten maar op het laatst blijft de cd "hangen" en bleef er een zwart beeld staan op mijn laptop. De laptop gaat niet uit maar het scherm blijft volledig zwart.

Hoe kan dit? Ik zou bijna zeggen (in de context van Linux live cd's); hoe (zucht) kan dit nu weer...?
06-01-2014, 22:50 door Anoniem
Door Anoniem: windows kan gewoon niet de dhcp-lease refreshen.
de oplossing:

ipconfig /release
ipconfig /renew
27-02-2014, 22:35 door Anoniem
na het proberen van wat live versies doet ook mijn internet het niet meer op laptop, de wifi knop blijft ook oranje in plaats van groen en doet niks als ik er op druk. tijdens opstarten geeft hij wel een blauw lampje zoals dat hoort, maar zodra windows start schiet ie uit. :(
ipconfig werkt niet want hij ziet gewoon hele adapter niet meer in windows

enig idee iemand ?
28-02-2014, 09:05 door Anoniem
"In windows is het overigens vaker dat netwerkverbindingen eruit liggen. Vaak is dat op te lossen door de driver van de netwerkaart te downloaden, dan de kaart in device manager te wissen ente herdetecteren (windows driver)."

Dat probleem heb ik nou nog nooit ondervonden, en ik gebruik al 20 jaar Windows. Hoezo zou dit 'vaak' gebeuren ?
28-02-2014, 13:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-02-2014, 16:51 door Anoniem
Er zijn hier een paar mogelijkheden;

1. je live distro is lek en wordt OF bij opstarten direct geexploiteerd OF de download zelf is al besmet. direct exploiteerd kan via een besmette ziggo router (dan kan er dus iets resistents AL op je lan aanwezig zijn)

2. je bios herinitialiseert je hardware onvoldoende bij een herstart waardoor Linux auto hardware detectie bij het gebruiken van je netwerkkaart via de bios ruzie krijgt bij herstart met windows (kun je soms oplossen door snelle start uit te zetten in de bios, ram check aan).

3. soms heeft het ook met je voedingssettings te maken.. acpi of hoe zoiets ook weer heet.. dat is die setting met s1/s5 signaleringen (jaja, rommeltje met terminologie in mijn hoofd) maar het gaat dus over automatisch opnieuw opstarten, toestaan van sluimering e.d

4. misschien met uefi? weet ik te weinig vanaf op dit moment om je daar werkelijk wat zinnigs mee te zeggen in combinatie met dit probleem.

5. je kan het probleem ook omzeilen door je adapter bij opstarten uit te schakelen en weer opnieuw in te schakelen. meestal zal dit werken, even googlen voor de commando's, dan als batch in het register onder hkey_local_machine > software > ms > windows NT of windows > run (once).

je dhcp server/lease kan het niet aan liggen, tenzij je in je windows directory gaat liggen klooien na het mounten van je systeem partitie (niet dat system reserved boot ding) via je cdrom distributie. je dhcp server van je modem moet gewoon als vanouds blijven werken tenzij je modem zelf ergens last van heeft, dus gewoon antword geven op aanvragen. de vraag is eerder of je nog aanvragen kan versturen.verstuurd, je kan dit checken door in promisc mode ertussen in te gaan zitten om te kijken wat je systeem allemaal verstuurd bij opstarten.

soms kan het het flashen van je bios een snelle oplossing zijn vooral in combinatie met die acpi, snelle opstart en hoe het ook het settingen.

groetjes!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.