De bekende hacker en onderzoeker Barnaby Jack die eind juli plotseling overleed is gestorven aan de gevolgen van een drugsoverdosis, zo blijkt uit een autopsierapport dat in handen van The Verge kwam. Barnaby Jack werd in 2009 wereldnieuws toen hij het hacken van geldautomaten wilde demonstreren.
Zijn toenmalige werkgever Juniper Networks besloot de lezing tijdens een hackerconferentie te verbieden. Een jaar later kon Jack zijn presentatie tijdens de Black Hat hackerconferentie toch geven en demonstreerde hoe geldautomaten zowel lokaal als via het netwerk zijn te compromitteren. In 2011 maakte hij de overstap naar McAfee en werd daar onderdeel van een speciaal hackerteam.
Eind 2011 werd Jack weer wereldnieuws toen hij erin slaagde om insulinepompjes te hacken om zo een fatale dosis aan patiënten te geven. Het laatste grote wapenfeit van de onderzoeker, wat hem weer wereldwijde aandacht opleverde, was het hacken van pacemakers. Via de draadloze interface van de apparaten wist hij tijdens een demonstratie 830 volt door een virtueel hart te laten gaan.
Na McAfee besloot hij voor beveiligingsbedrijf IOActive te gaan werken, waar hij directeur Embedded Device Security werd. Op 1 augustus vorig jaar zou hij nog een presentatie over het 'hacken van mensen' geven. Een aantal dagen voor de presentatie overleed hij plotseling.
Vanwege zijn onderzoeken en plotselinge overlijden ontstonden er allerlei complottheorieën dat Jack vermoord zou zijn. Uit het autopsierapport blijkt dat de hacker door een onfortuinlijke overdosis door het combineren van heroïne, cocaïne, Xanax en Benadryl is overleden. De hacker zou in het verleden vaker drugs hebben gebruikt, waaronder cocaïne en Xanax. Jack werd 36 jaar.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.