De magneetstrip die op Amerikaanse betaalkaarten wordt gebruikt ligt onder vuur na de grote inbraak bij winkelketen Target, waarbij de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten werden gestolen. Terwijl in Europa steeds meer landen op de EMV-chip overstappen, wordt in de VS nog steeds de magneetstrip gebruikt.
De informatie op de magneetstrip is eenvoudig te kopiëren en door criminelen te gebruiken om kaarten te 'klonen'. Die kunnen hier vervolgens frauduleuze aankopen mee doen. Daarnaast wordt er in het land ook nog met debitcards gewerkt, waarmee het mogelijk is om geld met alleen een handtekening op te nemen.
Een pincode is hiervoor niet vereist. Bij de aanval op Target wisten aanvallers de kassasystemen in bijna alle vestigingen met malware te infecteren en zo de gegevens op de magneetstrip van de betaalkaarten van tientallen miljoenen klanten uit te lezen en te kopiëren.
"Dit incident heeft meer draagvlak voor de overstap naar EMV gecreëerd dan voorheen aanwezig was, omdat de omvang van de mogelijke aansprakelijkheid zo groot is", zegt Beth Robertson van marktvorser Javelin Strategy & Research. "Meer uitgevers en winkels zullen beseffen dat ze de overstap moeten maken." De voornaamste reden dat de overstap op de EMV-chip in de VS zo langzaam gaat komt volgens analiste Shirley Inscoe doordat de kaartuitgevers en winkels van mening zijn dat de kosten niet tegen de voordelen opwegen.
Ed Mierzwinski van de Amerikaanse Public Interest Research Group merkt op dat er in het Amerikaanse Congres inmiddels vragen zijn gesteld. Mierzwinski heeft al lange tijd kritiek op de betaalsystemen in de VS, waardoor consumenten onnodig risico zouden lopen. Hij krijgt bijval van Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, de grootste uitgever van creditcards wereldwijd. Hij waarschuwt dat er meer incidenten zoals bij Target zich zullen voordoen als winkels en banken niet aan hun beveiliging werken.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.