image

Politie arresteert inbrekers dankzij trackingsoftware

vrijdag 31 januari 2014, 10:32 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft in Tilburg dankzij trackingsoftware twee inbrekers weten te arresteren. In Deventer werd via dit soort software een gestolen iPad teruggevonden. De politie herhaalt dan ook eerdere adviezen aan consumenten om trackingsoftware op hun smartphone, tablet en laptop te installeren.

Afgelopen woensdag vond er een inbraak in een woning in Tilburg plaatst. De inbrekers hadden onder andere een smartphone buitgemaakt, waarop trackingsoftware was geïnstalleerd. Via de locatie die de software doorgaf kon de politie uiteindelijk twee mannen aanhouden.

In Deventer werd woensdag een 52-jarige man met een gestolen iPad opgepakt. Die was enkele uren daarvoor gestolen uit een woning in het centrum. Met het programma iCloud traceerde de eigenaar zijn gestolen iPad, waarop hij de politie informeerde. De aangehouden man verklaarde de iPad gekocht te hebben. Tegen hem is een onderzoek ingesteld.

Pakkans

Volgens de politie zijn de aanhoudingen een succes dankzij het gebruik van trackingsoftware. "Dit soort app's ontmoedigen straatrovers en zakkenrollers en vergroten de pakkans van de dader. De software stelt jou in staat om de locatie van je toestel na roof te traceren en om op afstand een foto van de dief of heler te maken. Je kunt jezelf en de politie helpen door zo'n app te installeren", aldus het advies van de politie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.