image

BlackBerry introduceert fotowachtwoord als ontgrendeling

vrijdag 31 januari 2014, 10:51 door Redactie, 3 reacties

BlackBerry heeft een nieuwe versie van BlackBerry OS uitgebracht die een nieuwe feature introduceert waardoor gebruikers via een fotowachtwoord het toestel snel kunnen ontgrendelen. Het fotowachtwoord werd bekend door Windows 8, waar gebruikers verschillende patronen over een foto moeten tekenen.

Het fotowachtwoord in BlackBerry OS 10.2.1 werkt net iets anders en gebruikt een combinatie van een foto en een cijfer. De gebruiker plaatst het cijfer (0-9) ergens op de foto. De volgende keer als de gebruiker het toestel probeert te ontgrendelen verschijnt er een veld met willekeurige cijfers dat de gebruiker moet verplaatsen, zodat het eerder geselecteerde cijfer overeenkomt met de eerder opgegeven positie.

Daarnaast beschikt de nieuwe versie ook over automatische software-updates. Updates voor het besturingssysteem kunnen automatisch worden gedownload en geïnstalleerd als er verbinding met een wifi-netwerk is.

Reacties (3)
31-01-2014, 19:04 door Anoniem
Superfunctie!

Ik heb een Z10 en het was al een heel mooi, snel en functioneel ding, met de laatste update zijn er een heleboel nieuwe functies en instellingen bijgekomen waar dit er eentje van is. BlackBerry maakt hiermee zijn naam weer meer dan waar. Ik bedoel het feit dat ze ondanks de achterstand in verkopen, heel origineel en vernieuwende toestellen blijven ontwikkelen die altijd tot de veiligste op aarde behoren.
03-02-2014, 21:17 door Anoniem
Ik heb de update ook op mijn Q10 en ben er echt super blij mee! Picture password gebruik ik zelf niet maar heb het wel even uitgeprobeerd. Het is een veel veiligere optie dan het fotowachtwoord op Windows 8.
04-02-2014, 12:20 door Anoniem
Super. Gebruik het wachtwoord systeem inmiddels een week. Superslim idee om het op deze manier te doen. Door het veld van cijfers mee te laten bewegen is het zelfs voor iemand die over je schouder meekijkt niet na te gaan welk wachtwoord je hebt!

well done BlackBerry!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.