image

Hoe je de ideale honeypot moet opzetten

vrijdag 8 november 2002, 09:36 door Redactie, 3 reacties

Een honeypot is een computersysteem dat geïnstalleerd wordt met als doel hackers aan te trekken en hun activiteiten vast te leggen. In deze gecontrolleerde omgeving kan veel geleerd worden over het opereren van de hackers en hoe men systemen kan beveiligen. Voor iedereen die van plan is om een honeypot op te zetten is er nu een interessant boek verschenen. In Honeypots: Tracking Hackers, geeft Lance Spitzner een uitgebreide beschrijving van de werking van Honeypots, wat je ermee kunt doen en hoe je een Honeypot kunt opzetten, zo laat Net-Security ons weten. Voor iedereen die het boek wil bekijken is er de mogelijkheid om hoofdstuk 4 te downloaden.

Reacties (3)
08-11-2002, 10:05 door Anoniem
Het maken van een honnypot is een lopend process, je kan niet maarzo een servertje neerzetten en vervolgens roepen dat je veilig bent.

Alles leuk een aardig , maar hier geld het zelfde als bij IDS , als je er niet mee bezig blijft zullen je resultaten na verloop van tijd onder je kosten duiken & heeft de honnypot dus geen nut meer.
08-11-2002, 12:14 door Anoniem
Amen, maar voordat je *berhaupt ergens kunt beginnen, zul je jezelf eerst de nodige basiskennis eigengemaakt moeten hebben. Misschien dat een van a-z dan helemaal niet zo gek is; bespaart een hoop zoekwerk op't net...
12-11-2002, 17:22 door SirDice
Originally posted by Unregistered
Misschien dat een van a-z dan helemaal niet zo gek is; bespaart een hoop zoekwerk op't net...

[URL=http://project.honeynet.org/]Honeynet Project[/URL]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.