image

Nieuw vingerafdruk-identificatie systeem helpt beveiliging bedrijven

vrijdag 8 november 2002, 10:57 door Redactie, 4 reacties

Sony heeft een nieuw vingerafdruk-identificatie systeem op de markt gezet als oplossing voor de identificatie en mobiliteit van gebruikers. De FIU-600 stelt bedrijven in staat om systemen en software die gebruikers indentificeren te centraliseren. Het gaat dan voornamelijk om gebruikers die verschillende PC's gebruiken en toegang willen tot belangrijke gegevens. Dankzij het apparaatje van Sony is het mogelijk om snel versleutelde vingerafdrukken te versturen naar een gecentraliseerde database, waar de gegevens verwerkt worden. De FIU-600 is compatible met USB en gaat zo'n 135 dollar kosten.

Reacties (4)
08-11-2002, 13:19 door Anoniem
Ik kan me het volgende artikeltje nog herinneren:

Over 10 years ago, Mr. Ton van der Putte developed the technique and has been improving it in the past years to a technique that fools 100% of past and currently available biometrical fingerprint recognition systems. As good manners prescribe in the security world, he first contacted the manufacturers and confronted them with the security breach in their system. However, they never ever recognized the problem, nor were they willing to do anything about it.

http://cryptome.org/gummy.htm
http://cryptome.org/fake-prints.htm

Lijkt me zonde van je geld, maar als je denkt dat ik ongelijk heb leg het me dan even uit.
08-11-2002, 14:53 door Anoniem
Originally posted by Unregistered

Lijkt me zonde van je geld, maar als je denkt dat ik ongelijk heb leg het me dan even uit.

Buiten dat is het centraal opslaan van biometrische gegevens nogal een heikel punt in ons landje. Niet voor niets zijn er een hoop oplossingen waarbij de biometriche gegevens op een smartcard worden opgeslagen die de gebruiker zelf bij zich draagt.
20-11-2002, 11:52 door Anoniem
is this future
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.