image

Gratis tool berekent kosten cyberaanval

donderdag 3 april 2014, 09:15 door Redactie, 3 reacties

CyberTab is een anonieme, gratis tool die CISO’s en leidinggevenden inzage kan geven in de schade en kosten die ontstaan door cybercrime en aanvallen. De tool berekent de kosten van een potentiële of specifieke aanval op basis van een aantal gegevens die de gebruiker zelf invoert.

Na het invoeren van een aantal zaken zoals de industrie, omzet, aantal werknemers, aantal klanten, het type aanval, details over de ontdekking en de aan de aanval gerelateerde kosten krijgt de gebruiker een gedetailleerd verslag met de totale kosten.

CyberTab zegt geen gegevens te verzamelen zonder toestemming en vraagt daarnaast niet naar informatie die gebruikt kan worden om een gebruiker te identificeren. De tool is gemaakt door The Economist Intelligence Unit en wordt gesponsord door Booz Allen Hamilton.

Reacties (3)
03-04-2014, 10:19 door Anoniem
Het is meer een formuliertje voor op de tablet* die je zelf al die getalletjes laat invoeren. En dat dan met meer autoriteit dan gerechtvaardigd aan je terugpresenteert. Zo ken ik er ook nog wel een paar. Een hele "app" om één specifiek gebruik van sigarendoosjes te vervangen. Handig!


* Zulke layouts zijn zo vermoeiend op de desktop.
03-04-2014, 13:36 door Anoniem
Een tooltje voor CISO en leidinggevenden met - doorgaans - toegang tot vertrouwelijke informatie. EN dan een gratis tooltje gesponsord door Booz Allen Hamilton. De vorige opdrachtgever van E.Snowden. Hmmmm?
07-04-2014, 14:12 door Anoniem
Had wellicht interessanter geweest om een tool te maken die helpt de vraag te beantwoorden: "wat geef je uit aan infsec en doe je dat effectief?"

Achteraf grofweg de kosten berekenen van een succesvolle aanval kan iedereen zelf wel. Het gaat Booz erom organisaties te bewegen meer preventief uit te geven. De consultancyclub kan met de tool leuke feitjes presenteren en weer een dienst 'post-pwned benchmarking' optuigen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.