image

Valse Bad Piggies in gevecht met Google

zaterdag 13 oktober 2012, 16:31 door Redactie, 3 reacties

Google is er nog altijd niet in geslaagd om alle valse Bad Piggies apps van de Google chrome Webstore te verwijderen. Vorige week werd bekend dat de valse apps door meer dan 82.000 Chrome-gebruikers waren geïnstalleerd. De apps doen zich voor als het spel Bad Piggies, afkomstig van de ontwikkelaar die eerder Angry Birds maakte. Google verwijderde de ontdekte Bad Piggies apps. In totaal ging het om zeven plug-ins voor de browser.

Controle
Een paar uur later hadden de aanbieders van de valse plug-ins weer zes andere 'Angry Birds' apps in de webstore geplaatst. Die zijn te vinden door op 'Bad Piggies' te zoeken. De zes nieuwe apps gedragen zich precies hetzelfde als de vorige valse apps en zorgen ervoor dat aanvallers alle informatie uit de browser kunnen stelen, zoals wachtwoorden en creditcardgegevens.

Op dit moment zorgen de apps ervoor dat besmette browsers naar playook.info worden doorgestuurd om daar valse Flash spelletjes te spelen. Ook worden allerlei Playook advertenties bij het bezoeken van websites zoals msn.com, yahoo.com, myspace.com, en imdb.com geïnjecteerd.

Aangezien de tweede serie valse apps zo snel na het verwijderen van de eerste lading verscheen, vraagt beveiligingsbedrijf Barracuda Labs zich af of Google wel de veiligheid van apps in de Chrome Webstore test.

Reacties (3)
13-10-2012, 19:09 door Anoniem
Fandroid...

Sorry daarvoor, maar ik snap echt niet dat mensen zich veilig en comfortabel voelen met Android. Als je je alleen al bedenkt dat een simpele app in de Google Play Store malware is...
14-10-2012, 10:08 door Anoniem
Door Anoniem: Fandroid...

Sorry daarvoor, maar ik snap echt niet dat mensen zich veilig en comfortabel voelen met Android. Als je je alleen al bedenkt dat een simpele app in de Google Play Store malware is...


Lezen is ook een kunst.........Volgens mij is de Google Playstore wat anders dan de Google Chrome Webstore.....
14-10-2012, 23:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.