image

Hackertool gaat veiligheid iOS en Android testen

zaterdag 13 oktober 2012, 16:34 door Redactie, 0 reacties

De bekende hackertool Metasploit zal in de nabije toekomst ook de veiligheid van iPhones, iPads en Android-toestellen kunnen testen. Metasploit is een 'framework' waarmee systeembeheerders, security professionals en hackers kwetsbaarheden in computers en netwerken kunnen vinden en gebruiken. De software beschikt over een groot aantal exploits en modules die van beveiligingslekken in allerlei programma's gebruik maken.

Onlangs nam Rapid7, het bedrijf dat Metasploit onderhoudt en aanbiedt, Mobilisafe over. Mobilisafe biedt programma's waarmee bedrijven de veiligheid van de toestellen van hun werknemers kunnen monitoren.

Mobiel
Metasploit zelf beschikt al over aanvallen voor toestellen met een ARM-processor, terwijl Mobilisafe een grote lijst van kwetsbare toestellen bijhoudt. Het maken van een Metasploit module die ook iOS- en Android-toestellen kan aanvallen ligt dan ook voor de hand, maar is wat lastiger dan het in eerste instantie lijkt, zegt Metasploit-ontwikkelaar Tod Beardsley.

Er wordt inmiddels aan een heus 'mobile device lab' gewerkt, waardoor Beardsley verwacht dat Metasploit binnenkort ook beveiligingslekken in mobiele apparaten kan testen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.