image

Google gaat Android-apps op malware scannen

zondag 14 oktober 2012, 10:10 door Redactie, 2 reacties

Google gaat naar alle waarschijnlijkheid de Android-apps in de Play Store op malware scannen, zo blijkt uit code die in de Google Play app is aangetroffen. In de code staan duidelijke verwijzingen naar een malware-scanner en meldingen die gebruikers waarschuwen dat ze een besmette app hebben gedownload. Volgens Android Police, dat de code in de app aantrof, bestaat de controle uit twee delen.

Via de 'App Check' kan Google elke app inspecteren die al is gedownload, terwijl een ander deel voor kwaadaardige apps waarschuwt. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat er ook een optie komt voor gebruikers om kwaadaardige apps toch te installeren.

Eerder introduceerde Google al 'Bouncer', een oplossing om kwaadaardige apps van de Play Store marktplaats te weren. De nieuwe scanner draait op het toestel en heeft mogelijk te maken met de overname van VirusTotal, die onlangs plaatsvond.

Reacties (2)
14-10-2012, 21:16 door Anoniem
Heel goed. Snap alleen niet dat ze dit niet allemaal server-side gaan doen. Lijkt me wat handiger!
15-10-2012, 08:48 door Anoniem
Eigenlijk schandalig dat ze nu pas de apps in de app store gaan scannen. Dat hoort standaard procedure te zijn voor alle nieuwe apps die aangeboden worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.