image

LulzSec-hacker bekent inbraak bij Sony

zaterdag 13 oktober 2012, 17:18 door Redactie, 0 reacties

Een lid van het hackerscollectief LulzSec heeft bekend bij Sony Pictures Entertainment te hebben ingebroken. De 20-jarige Raynaldo Rivera, op internet bekend onder de namen "neuron", "royal" en "wildicv", gaf zich eind augustus bij de Amerikaanse autoriteiten aan. De hacker werd aangeklaagd wegens samenzwering en het op ongeautoriseerde wijze beschadigen van een beveiligde computer.

Rivera sloot een 'plea deal' met justitie, wat een lagere straf of een minder zware aanklacht kan opleveren in ruil voor een bekentenis. De hacker bekent dat hij zich in mei 2011 aansloot bij LulzSec met de bedoeling om de groep te helpen bij het uitvoeren van cyberaanvallen tegen bedrijven en overheidsinstanties.

Ook bekende hij sonypictures.com via SQL Injectie te hebben gehackt, waardoor hij toegang tot de database kreeg. Die informatie werd later door LulzSec online geplaatst.

Schade
Vanwege de aanval zou Sony zo'n 470.000 euro schade hebben geleden. De kosten zijn afkomstig van een forensisch onderzoeksbureau, werknemers om de callcenters te bemannen en de kredietmonitoring van personen van wie de gegevens waren gestolen.

Rivera zou maximaal 15 jaar cel kunnen krijgen, maar vanwege zijn 'plea deal' werd één aanklacht ingetrokken en adviseerde de procureur-generaal een lagere straf. Daardoor kan hij een maximale gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen. De rechter doet op 14 maart 2013 uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.