image

Google versterkt encryptie van Chrome op Android

vrijdag 25 april 2014, 11:42 door Redactie, 1 reacties

Google heeft maatregelen doorgevoerd waardoor versleutelde HTTPS-verbindingen die Chrome-gebruikers op Android-toestellen opzetten sneller en veiliger plaatsvinden. Bij het opzetten van een versleutelde verbinding via SSL/TLS kunnen er verschillende algoritmes en modes worden gekozen.

Vorig jaar besloot Google voor Chrome op de desktop al nieuwe algoritmes uit te rollen die drie keer sneller zijn dan het toen gebruikte algoritme. Het gaat dan voornamelijk om toestellen die geen hardwarematige encryptieversnelling hebben. Door de nieuwe algoritmes zou de ervaring van gebruikers moeten verbeteren, omdat er minder vertraging optreedt en de batterijduur toeneemt omdat er minder tijd nodig is voor het versleutelen en ontsleutelen van de gegevens.

Voor de symmetrische encryptie heeft Google het ChaCha 20-algoritme doorgevoerd, terwijl het Poly1305-algoritme voor authenticatie wordt gebruikt. Deze algoritmes zouden betere bescherming en prestaties bieden. Vanaf februari worden de nieuwe algoritmes al bijna standaard voor alle HTTPS-verbindingen van Chrome browsers op Android-toestellen naar de websites en webdiensten van Google gebruikt.

De zoekgigant is daarnaast van plan om de algoritmes in de toekomst standaard aan het Android-platform toe te voegen. Ook hoopt het dat meer websites en webdiensten de algoritmes zullen gaan gebruiken, omdat ze een veiliger en sneller alternatief bieden. Chrome-gebruikers kunnen controleren welk algoritme de browser voor een HTTPS-verbinding gebruikt door op het slotje in de adresbalk te klikken.

Image

Reacties (1)
25-04-2014, 13:56 door Anoniem
Chrome-gebruikers kunnen controleren welk algoritme de browser voor een HTTPS-verbinding gebruikt door op het slotje in de adresbalk te klikken.


Dat is echt bullshit, iedereen weet toch dat dit controle systeem op alle mogelijke fronten faalt.
En het geen wat men te zien krijgt als er op het slotje word geklikt totaal niet te vertrouwen is met de werkelijkheid en mensen een verkeerd signaal afgeeft en ment gerust stelt met het feit door ze wijs te maken dat het wel snot zit, terwijl er helemaal geen snor is, maar men in werkelijkheid gewoon je data weg snort.


dat google maar in OKturtles dat gebaseerd op het blockchain van namecoin ging investeren en verder door ontwikkelen.
Want dat is tenminste wel een systeem dat werkt zoals het moet werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.