image

Hackers azen op Experian-gegevens

dinsdag 30 oktober 2012, 12:28 door Redactie, 1 reacties

De gegevens van kredietregistratiebureau Experian zijn erg geliefd bij aanvallers. In plaats van Experian en andere kredietregistratiebureaus direct aan te vallen, proberen de aanvallers via partners zoals banken, autohandelaren en zelfs politiebureaus binnen te komen. Die gebruiken de database voor kredietcontroles. Experian beschikt over de gegevens van meer dan 740 miljoen mensen wereldwijd.

Vorig jaar wisten aanvallers de gegevens van 847 Experian-klanten te stelen via een Texaanse bank. De computer van een bankmedewerker werd gehackt. Via het wachtwoord op de pc konden de aanvallers op het online Experian-account van de bank inloggen en daar de kredietrapporten van honderden klanten downloaden.

Infectie
Sinds 2006 hebben er 86 van dit soort aanvallen op kredietregistratiebureaus plaatsgevonden, waarbij de kredietrapporten van 17.000 mensen zijn gestolen. Experian stelt in een verklaring tegenover Bloomberg dat alle aanvallen begonnen met een infectie van een klant zijn pc. Een gebied waar het weinig controle over heeft. De Experian-database zelf zou niet direct zijn gehackt.

Reacties (1)
30-10-2012, 14:46 door Fabian76
Dat is een manco in de hele IT infrastructuur. Alles is zo veilig als de laksheid van de gebruiker. En als je er wat van zegt krijg je antwoorden als "Mijn wachtwoord kan ik gewoon nooit onthouden." of "Maar dan moet ik elke keer uit en aan loggen als ik even van mijn plek loop"... Tja.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.