Door Allard Pruim: Door Kourtisanne Xbox-driver: Door Miriam4711: Ik kijk al uit naar het volgende bericht.
Windows8 heeft meer last van malware dan linux, o wacht laat maar ...
Happy 2013
yeah, maar linux is krakkemikkige rotzooi. logisch dat daar geen virusjes op draaien.
Dat vind ik wel interessant om te horen, wat is er dan zo krakkemikkig aan Linux?
Bijna alles. Voor de duidelijkheid: Ik ben absoluut geen Microsoft-fan die Windows de hemel in prijst en de concurrentie graag zwart maakt. Lees onderstaand verhaal maar.
Naar mijn mening is Windows 2000 nog steeds het beste product dat Microsoft ooit gemaakt heeft. Ik heb het dus nog niet eens over het beste besturingssysteem, maar zelfs het beste product dat ze ooit gemaakt hebben. De versies die daarna kwamen vond ik allemaal maar bagger.
Windows XP is gewoon Windows 2000, maar dan aantrekkelijk gemaakt voor de thuisgebruiker, ook al vraag ik mij af wie bij Microsoft zich heeft bedacht dat Windows XP er mooi uitziet. Die lelijke plasticlijkende blauwe taakbalk, die groene Startknop, het lelijke en onhandige nieuwe Startmenu, die belachelijke hond en om het af te maken een wallpaper uit Teletubbieland. Naar mijn mening het lelijkste besturingssysteem ooit gemaakt. Het Configuratiescherm werd ineens onderverdeeld in irritante categorieën. Ik vond Windows XP helemaal niets en ben dan ook Windows 2000 blijven totdat steeds meer software Windows 2000 niet meer ondersteunde.
Toen kwam Windows Vista met zijn belachelijke balk met gadgets aan de zijkant en een Startmenu dat nóg irritanter was dan dat uit Windows XP. Je bent verplicht het zoekveld te gebruiken, want anders zoek je je misselijk. Bij het ouderwetse Startmenu begon de lijst met programma's gewoon bovenaan het scherm en ging door tot over je taakbalk. Je moest dus wel heel veel programma's installeren of een heel kleine monitor hebben wilde de lijst met programma's niet op je scherm passen. In Windows Vista vonden ze het echter nodig die volledige lijst in het linkergedeelte van het Startmenu te proppen. Je scrollt je dus een ongeluk. Dan zijn er ook nog programma's die niet meteen in het Startmenu staan, maar die in een map zitten met de programmanaam en zelfs programma's die in een map zitten met de programmanaam die vervolgens weer in een map zit met de naam van de ontwikkelaar. In de oude Windows-versies geen probleem, want je ging er met je muis op staan en het menu klapte meteen open aan de rechterkant. In Windows Vista moet je echter klikken om die mappen te openen. Echt gruwelijk irritant en een onwerkbaar Startmenu.
Ik heb zelf altijd het thema Klassiek gebruikt, in combinatie met het Klassieke Startmenu. In Windows 7 hebben ze het Klassieke Startmenu er echter volledig uit gesloopt en word je gedwongen dat irritante nieuwe Startmenu te gebruiken. Daarbij hebben ze de taakbalk veranderd in een soort Dock uit OS X. Als ze nu ook de werking hadden gejat uit OS X, maar dat hebben ze niet gedaan. Ik vind de taakbalk uit Windows 7 echt onwerkbaar. Dan heb je de browser openstaan, dan klik je op de Verkenner (die opent in die belachelijke Bibliotheken wat dus ook al gruwelijk irritant is) en dan wil je daarna terug gaan naar de browser, dus klik je op het icoontje van de browser in de taakbalk en dan gebeurt er niets. Boven het icoontje verschijnen de tabs die je open hebt staan in de browser en dan moet je per se de tab aanklikken die je wilt openen. Ik wil gewoon terug naar de tab die ik open had voordat ik de Verkenner opende. Dan zit ik te zoeken welke tab dat ook alweer was (zeker wanneer je meerdere topics van een forum open hebt staan is het verschil namelijk niet te zien, aangezien de thumbnails en namen vrijwel hetzelfde zijn). Waarom kan ik niet gewoon op het icoontje klikken om terug te keren naar die applicatie of de applicatie te minimalizeren wanneer deze al de focus heeft? Gruwelijk irritant.
Windows 8 wil ik het nog niet eens over hebben.
Dan zijn er nog die irritante anti-piraterij-maatregelen die Microsoft inbouwt. Ik ben zelf helemaal geen piraat en heb juist een hekel aan mensen die niet betalen voor hun software, films, muziek en dergelijke. Degene die het product wél koopt is echter de dupe. Die moet online activeren, heractiveren bij verandering van de hardware, bellen om nieuwe activaties aan te vragen en dergelijke. Dan is er ook nog de kans dat je legale versie ineens als illegaal wordt gedetecteerd. Gruwelijk irritant dus en dat terwijl de piraten het gewoon downloaden, er een crack overheen gooien en ze zijn klaar.
Ik ben dus absoluut GÉÉN Windows-fan en zou dus heel graag de credits aan Linux willen geven. Ik ben zelf dus ook aan aantal jaren geleden overgestapt op Linux. In het begin vond ik het prachtig, maar al snel kwam ik zeer vervelende bugs tegen. Ik kwam steeds meer bugs tegen. Bugs die al vele jaren aanwezig zijn en zelfs al sinds de jaren '90 aanwezig zijn. De instelling van de ontwikkelaars is echter: "Wij hebben er geen last. Het is open source, dus als je er last van hebt: fix it yourself!" Dit is wat constant gezegd wordt: "Fix it yourself!" Linux wordt ontwikkeld door amateurs die niet betaald krijgen en in hun vrije tijd wat in elkaar knutselen. De kwaliteit is echt zwaar belabberd en de bugs die ze veroorzaken worden niet opgelost. De ontwikkelaars zitten namelijk vol met allerlei ideeën die ze graag willen ontwikkelen. Ze zijn veel te druk met het ontwikkelen van nieuwe features. Logisch ook, want dat is het leuke werkt. Het oplossen van bugs is echter helemaal geen leuke bezigheid, dus waarom zou je daar je tijd mee verdoen? Als je voor een groot bedrijf werkt, zorgen de leidinggevenden er wel voor dat je eerst je vorige bugs oplost, voordat je weer nieuwe features gaat ontwikkelen die op hun beurt ook weer zijn voorzien van bugs. Daarbij krijg je een goed salaris, dus bugs worden gefixed.
Bij Linux is dit dus absoluut niet het geval. In de tijd dat ik Linux heb gebruikt heb ik tientallen bugs gerapporteerd. Op deze bug reports is echter nog niet eens door iemand gereageerd, om maar helemaal te zwijgen over het oplossen ervan. Bij de vele bugs die ik tegenkwam en waar al een bug report van bestond heb ik in de bestaande bug reports gereageerd. Sommige bug reports stamden zelfs al uit de jaren '90!!! Te belachelijk voor woorden natuurlijk dat de bugs meer dan 10 jaar laten nog steeds niet zijn opgelost. De reactie was echter: "Fix it yourself!" WTF? Ik ben niet de ontwikkelaar. Ik ben een gebruiker. Jullie ontwikkelen, ik gebruik. Dat onderscheid blijkt bij Linux echter niet te bestaan. het is open source en dat gebruiken ze maar al te graag als excuus om zich niet bezig te hoeven houden met het oplossen van bugs. Alsof iedereen kan programmeren. Dat heb ik dus ook gezegd dat in een bug report met als gevolg dat ik werd gebanned. Val dan dood met je belabberde besturingssysteem.
Ik werd dus hartstikke gek van Linux. Ik ben nog nooit zoveel bugs tegengekomen in een stuk software (ook al is "bij elkaar geraapte stukjes software" een betere uitdrukking bij Linux, want het is verre van één geheel). Het feit dat ze weigeren de problemen op te lossen en totaal niet tegen kritiek kunnen en iemand een ban geven die kritiek geeft zorgde ervoor dat ik een grotere hekel aan Linux heb gekregen dan ik ooit aan Windows heb gehad.
Ik had heel graag de credits aan Linux gegeven. Microsoft als bedrijf zijnde staat mij namelijk totaal niet aan en ik vind de manier van werken in Windows nu eenmaal niet echt geweldig. De manier van werken die Gnome 2 voor ogen heeft spreekt mij echter enorm aan. Als er geen bugs in aanwezig zouden zijn zou dit een desktopomgeving zijn die ik met plezier gebruik. Windows doet op zich precies wat het belooft. Windows 7 werkt zoals Microsoft het bedoeld heeft. Echter die manier van werken die Microsoft voor ogen had, vind ik niet prettig. De manier van werken die ze bij Gnome 2 voor ogen hadden spreekt mij juist enorm aan. Echter zit die troep zo barstensvol bugs dat het niet werkt zoals zou moeten.
Ik heb een hekel aan Microsoft en vind de manier van werken die Microsoft voor ogen heeft niet prettig. Ik had dus graag een Linux-gebruiker willen zijn en heb het echt wel zijn kansen gegeven. Linux faalde echter keer op keer weer kei- en keihard!
Door Anoniem: Steeds vaker ook de terminal nodig ook om de vele bugs proberen te verhelpen. Bij Ubuntu kunnen nog wat van Microsoft opsteken.
Die dogmatisch subjectieve anti-microsofters zouden eens met een open vizier beiden naast elkaar moeten leggen ipv zichzelf zonder toetsing telkens volledig belachelijk te maken. De overeenkomsten qua afgunst, onverdraagzaamheid en dogmatisme met religieuze fundamentalisten lijken bij Linux-fanboys bijna evident, maar dan dus op OS-gebied.
Precies, dat bedoel ik: het zit barstensvol bugs. Iemand die niet met een roze zonnebril op zijn hoofd naar Linux kijkt, zal zien dat het gewoon pure bagger is.
Je hebt helemaal gelijk wat betreft Linux-gebruikers. Het is gewoon een religie voor ze. Alleen al het feit dat het open source is is heilig voor ze. Als ik de Linux-gebruikers die ik ken vraag waarom ze Linux gebruiken is hun antwoord meteen: "Het is open source." Ze kunnen nog geen regel code schrijven. Zelfs "Hello world" krijgen ze nog niet werkend. Wat boeit het dan dat het open source is? Is dat een reden om het te gebruiken? Kijk eens naar de kwaliteit? Windows en OS X zijn van veel betere kwaliteit. Linux kan nog niet eens in de schaduw van Windows of OS X staan. Ze gebruiken dus liever een brak besturingssysteem waar ze de broncode van kunnen inzien, ondanks dat ze geen regel code kunnen lezen, dan dat ze besturingssysteem van fatsoenlijke kwaliteit gebruiken. Linux-gebruikers, wat een apart en vreemd volk en wat ben ik blij dat ik niet meer tot die categorie behoor.
Door Duck-man: Grappig.
Volgens mij worden er vandaag meer computers, voor geïnstalleerd, met een Linux kernel verkocht dan met een NT kernel. Meer smartphones hebben Android dan Windows. Geloof dat er geen enkel navigatiesysteem is met Windows. Ik zal het niet gaan hebben over TV's DVD spelers, routers etc.
Ten eerste:
Gebruik eens niet zoveel spaties. Dit is tegenwoordig echt een rage. Het Nederlands heeft als eigenschap dat je woorden aan elkaar kunt plakken en zo één lang woord kunt creëren. Het Engels vind het echter nodig overal spaties tussen te gooien. Tegenwoordig vinden Nederlanders het echter ook nodig overmatig op de spatiebalk te rammen. Gruwelijk irritant.
Ten tweede:
Wat een ongelofelijke onzin. Weer zoiets volstrekt absurds van de Linux-gebruiker: andere apparaten erbij halen. We hebben het hier over desktops en laptops, niet over DVD-spelers en dergelijke. Daarbij bestaan er zeker wel navigatiesystemen met Windows. Mijn ouders hebben een Mio die op Windows CE en een vriend van me heeft een Kia Sportage waarvan het navigatiesysteem op Windows draait.