Door Spiff, 09:53 uur:
Overigens, wat betreft de ads op websites,
het zal doorgaans niet de keuze van de website-eigenaar zijn om specifiek die misleidende ads en banners te plaatsen met nep download-knoppen.
Door Anoniem, 10:43 uur:
In tegenstelling tot al het andere dat je schrijft in dit topic ben ik het hierin niet met je eens.
Als beheerder van een website ben je m.i. 100% verantwoordelijk voor alle aangeboden content, dit is (zou moeten zijn) opgenomen in het contract met de adverteerder. Hoewel ik geen expert ben, is de Wet hier vrij duidelijk in. Dat het vrijwel onmogelijk is om te bewijzen waar een malware-infectie precies vandaan komt is volgens mij de enige reden dat hier nog geen jurisprudentie over bestaat, althans voor zover ik weet dan.
Ik denk dat we het volledig eens zijn.
Ook ik vind de website-eigenaar volledig verantwoordelijk voor wat er via zijn/haar website wordt aangeboden.
Dat de website-eigenaar de controle over advertenties verkoopt aan advertentiebedrijven, dat betekent niet dat de website-eigenaar daar niet verantwoordelijk voor zou zijn. In tegendeel, ik vind de website-eigenaar volledig verantwoordelijk. Het is immers zijn/haar beslissing om de controle over de advertenties aan advertentiebedrijven over te laten, de verantwoordelijkheid ligt daarmee bij de website-eigenaar.
Waar ik aangaf "het zal doorgaans niet de keuze van de website-eigenaar zijn om specifiek die misleidende ads en banners te plaatsen met nep download-knoppen", bedoelde ik enkel dat. De website-eigenaar kiest niet die misleidende ads en banners, maar de website-eigenaar is uiteraard wél verantwoordelijk voor het verlenen van die mogelijkheid aan advertentiebedrijven, en kiest daarmee indirect voor het plaatsen van misleidende ads - en erger nog - zelfs voor het risico dat malware aangeboden kan worden via ads.