image

Twitter neemt team achter wachtwoordmanager Mitro over

zaterdag 2 augustus 2014, 12:10 door Redactie, 2 reacties

Twitter heeft het team achter de wachtwoordmanager Mitro overgenomen, waarop de code van de software opensource is gemaakt. Mitro is een wachtwoordmanager die wachtwoorden kan genereren, delen en opslaan. Het is bedoeld voor zowel individuen als groepen mensen om toegang tot gegevens te krijgen.

Volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF onderscheidt Mitro zich van andere wachtwoordmanagers doordat het rondom cloudopslag ontworpen is. De online wachtwoordatabases zijn versleuteld met "client-side sleutels" die aan de hand van het hoofdwachtwoord gegenereerd zijn. Ze zijn daarnaast bij drie verschillende cloudopslagproviders opgeslagen. "Daardoor kan Mitro een belangrijk onderdeel van de infrastructuur voor de gemeenschap worden", zegt Peter Eckersley van de EFF.

Het in 2012 opgerichte Mitro ontving destijds 1,2 miljoen dollar van Google Ventures, de investeringstak van Google, en Matrix Partners. Mitro zelf blijft als onafhankelijk bedrijf bestaan, maar de ontwikkelaars van het bedrijf gaan bij Twitter aan de slag om zich met geolocatie-gebaseerde projecten bezig te houden. Door het opensource maken van de code hoopt Mitro dat meer mensen zich met de ontwikkeling van de software gaan bezighouden.

Reacties (2)
02-08-2014, 14:56 door Anoniem
Volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF onderscheidt Mitro zich van andere wachtwoordmanagers doordat het rondom cloudopslag ontworpen is.

Ik gebruik Safe in Cloud. Dat versleutelt de wachtwoorden ook met client-side sleutels en slaat het dan op in de cloud. Ook SiC kan meer dan alleen wachtwoorden opslaan. Ook hele sets aan gegevens van paspoorten, rijbewijzen, credit-cards e.d. kunnen opgeslagen worden.

Nadeel is dat je niet eenvoudig toegang kunt regelen voor derden. Voordeel is wel dat er naast plug-ins voor browsers ook een stand-alone (portable) app beschikbaar is voor Windows. Verder zijn er apps veschikbaar voor Android (en iPhone), zodat je als dat nodig is even snel iets op kunt zoeken en geen PC nodig hebt.

Peter
02-08-2014, 19:16 door johanw
Passwords opslaan in de cloud. Tja, als je zelf niet snapt wat daar het gevaar van is heeft een uitleg ook geen zin meer vrees ik. Voor keypass databases bestaan ook Android clients, staat in elk geval offline op je telefoon. Kun je ook even snel iets iopzoeken als je geen internet hebt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.