image

Helft Europeanen beschikt over wachtwoord partner

maandag 4 februari 2013, 15:35 door Redactie, 5 reacties

De helft van de Europeanen beschikt over wachtwoorden van het e-mailaccount en de bankrekening van de partner, terwijl ook de pincodes van smartphones zonder problemen worden gedeeld. En dat kan een probleem zijn als de relatie ten einde komt, aldus anti-virusbedrijf McAfee. Volgens de virusbestrijder zijn veel mensen te goed van vertrouwen als het gaat om hun partner.

McAfee stelt dat niet iedereen misbruik van dergelijke informatie maakt als de relatie voorbij is, maar uit onderzoek blijkt dat van de intieme dingen die een partner naar de ex heeft gestuurd, bijna een kwart aangeeft daar nu spijt van te hebben. Zo’n kleine 7 procent van de ex-partners heeft gedreigd om ‘belastende’ plaatjes op internet te zetten en ruim de helft daarvan heeft dat ook daadwerkelijk gedaan.

Ook op sociale media houden ex-partners elkaar bezig. Een derde van de Europeanen volgt de partner op Facebook of Twitter, zo’n 30 procent houdt de ex op die manier in de gaten en pakweg 15 procent kan het niet laten om de ex van zijn of haar geliefde virtueel te bespieden.

Reacties (5)
04-02-2013, 16:34 door Patio
Ben je dan zo stom om tijdens relatieproblemen die aan een scheiding (van tafel en bed) vooraf gaan je wachtwoord/pincode hetzelfde te houden? Wij hebben overigens maar 2 pinpassen, voor de Nederlandse rekening 1 en voor de Italiaanse ook 1.
04-02-2013, 16:49 door Anoniem
Persoonlijk heb ik liever dat mijn vriendin bij mijn adresboek kan komen. Je weet niet hoe lastig het soms is om bij overlijden van een partner de kennissen en vrienden daarvna in kennis te stellen. Of als ik in het buitenland zit, dat zij dan snel geld kan overmaken of andere bankzaken kan regelen. De meeste banken bieden trouwens de mogelijkheid om rekeningen onder een enkel account onder te brengen. Dan heeft iedereen al toegang tot alles.

Ik denk trouwens dat de belastende plaatjes eerder op de telefoon staan van degene die de foto heeft gemaakt dan op de telefoon van het "slachtoffer". Dan zou je juist verwachten dat het slachtoffer graag toegang heeft om ze te verwijderen.

Peter
04-02-2013, 17:21 door SirDice
Mijn schoonouders kunnen geen kinderen krijgen....
05-02-2013, 09:34 door Anoniem
"Volgens de virusbestrijder zijn veel mensen te goed van vertrouwen als het gaat om hun partner."

Indien je niet weet of je je partner kunt vertrouwen, dan kan je je afvragen hoe goed je relatie uberhaupt is.
05-02-2013, 09:34 door yobi
Het delen van wachtwoorden gebeurd heel vaak. Via "social engineering" is er vaak wel een wachtwoord te achterhalen. Ook ex-werknemers weten vaak nog wel een wachtwoord. Ook het helpen bij het oplossen van computerproblemen leveren nogal wat wachtwoorden op.

Ook mensen, die het wachtwoord in het gebruikers vakje invullen gebeurd nog wel eens. Als iemand meekijkt .....

Pincodes deel ik niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.