image

Nigeriaanse politie arresteert 20 internetoplichters

dinsdag 5 februari 2013, 17:40 door Redactie, 1 reacties

De Nigeriaanse autoriteiten hebben 20 mensen op verdenking van internetoplichting en fraude gearresteerd. De arrestaties door de Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) werden samen met het Nigeriaanse leger uitgevoerd. De verdachten hielden zich in een oud gebouw schuil. Na inlichtingen over de activiteiten van de bende gingen de autoriteiten tot actie over.

Tijdens de inval werden 45 verschillende laptops, 28 telefoons, acht mobiele internetmodems en één Nissan in beslag genomen. De meeste oplichters zijn tussen de 20 en 30 jaar en bekenden schuldig te zijn aan online dating met buitenlandse weduwen. Ook bekenden de verdachten verschillende aliassen te hebben gebruikt om potentiële slachtoffers te misleiden.

Datingfraude
Bij datingfraude doen oplichters zich als iemand anders voor en wordt er met anderen op datingsites contact gemaakt. De oplichters proberen het slachtoffer vervolgens geld over te laten maken voor zaken als een ticket en reisdocumenten. Vorig jaar zou deze vorm van fraude in Nederland 4,4 miljoen euro schade hebben veroorzaakt.

Reacties (1)
05-02-2013, 22:59 door hx0r3z
Mooi mooi, want die Nigerianen kunnen behoorlijk wat van oplichting.
Dit is alleen maar goed. Nu nog al die russian cc shops die miljoenen aan US/EU cc stelen.

Want dat is nog veel meer geld. En dat maakt meer kapot dan een stel negers. Nou ja toch goed dat ze opgepakt zijn. Fraude is hoe dan ook fraude.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.