image

Microsoft: meer malware door illegale software

donderdag 7 februari 2013, 10:42 door Redactie, 7 reacties

Landen waar veel illegale software wordt gebruikt hebben ook met meer malware en besmette computers te maken, zo blijkt uit onderzoek van Microsoft. De softwaregigant keek naar oorzaken van computerinfecties en ontdekte verschillende kenmerken. Zo blijkt dat rijke landen met snellere internetverbindingen en minder softwarepiraterij ook met minder malware te maken hebben.

Het grootste gedeelte van deze groep bevindt zich in West-Europa. Het aantal besmette computers bedraagt hier 5 systemen per 1.000 gescande computers. Het wereldwijde gemiddelde bedraagt 8,9. Ook heeft de helft van de goed presterende landen een internationaal verdrag over cybersecurity ondertekend of houdt zich aan een vrijwillige code. Verder bedraagt het percentage illegale software in deze landen 42%.

Malware
De landen met de meeste malware hebben vaak weinig breedbandverbindingen en hoge misdaadcijfers. De meeste landen in deze groep bevinden zich in het Midden-Oosten en Afrika. In deze landen trof Microsoft op 18 van de 1.000 gescande computers malware aan. Drie keer zoveel dan bij de best presterende landen.

verder blijkt dat het percentage softwarepiraterij in deze landen 68% bedraagt, 26% meer dan bij de best presterende landen. Verder blijkt dat minder dan tien procent van deze landen verdragen over de aanpak van cybercrime hebben ondertekend.

Piraterij
Microsoft laat weten dat in de eerste helft van 2012 de meest gedetecteerde malware wereldwijd met vervalste en illegale software werd gebundeld. Het stelt dan ook dat landen harder tegen softwarepiraterij moeten optreden. Landen met minder malware presteren mogelijk ook beter tegen illegale software, terwijl landen met veel malware hier mogelijk meer moeite mee hebben.

Hoewel Microsoft op de relatie tussen softwarepiraterij en malware hamert, laat het in het eigen rapport weten dat het onderwerp eigenlijk verder moet worden onderzocht om echte antwoorden te kunnen geven. "Maar we vonden de relatie tussen softwarepiraterij en besmette computers overtuigend genoeg om hier te vermelden", zo laat het weten.

Reacties (7)
07-02-2013, 10:52 door Anoniem
Ik kan mij niet voorstellen dat dit een uniek onderzoek is. Zijn er andere onderzoeken naar malware?
Overigens hoe matcht dit bericht met deze: https://www.security.nl/artikel/45035/1/Nederlanders_vaakst_aangevallen_via_Windows-lek.html
07-02-2013, 10:58 door Anoniem
Onderzoek van Microsoft (slager keurt zijn eigen vlees).
07-02-2013, 11:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2013, 11:39 door john west
Erg overtuigend vind ik deze cijfers niet,want het is geen neutraal onderzoek.
Het is een " Microsoft" onderzoek.

Uiteraard met niet legale software is de kans van besmetting groter,hoewel de meeste dit toch eerst scherp zullen
uit testen.
Ik denk aan al bescherming's software ,en aan Virustotal .
Volgens mij is een besmetting via een website vele malen groter.
De meeste ellende ontstaat door dat software te gemakkelijk misbruikt kan worden,door een (on)deskundig persoon.
Al die software van Microsoft die aan de oppervlakte goed werkt is in wezen zo sterk als de zwakste schakel.
En aan zwakke schakels is geen gebrek.
Zelf heb ik een legale versie Windows 7,dus ik ben geen voorstander niet legale software,puur uit oog van
veiligheid.
07-02-2013, 13:44 door Anoniem
Wij zijn het met MS eens! Maar eigelijk wisten we dat al. Vroeger maakten wij zelfs veel gebruik van illegale software. waardoor er idd erg veel besmettingen in onze systemen zaten. Er zijn ook veels te veel mensen die nog steeds illegale software gebruiken en downloaden. Het artikel is niet gelogen. Het is een feit! Geen wonder dat de meeste hier steeds op zoek zijn naar security :) Illegale software? Niet doen!

Rj Seeker.c.c Et Tim Luo
(ELD)
07-02-2013, 15:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2013, 23:35 door _____
Door AnonymousSecurity:

Waarom krijg ik nou altijd zo'n spuit 25 gevoel bij Microsoft?

Het was toch zoiets als "spuit 11 geeft modder"?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.