Nu er steeds meer virusscanners voor het Android-platform verschijnen heeft het Duitse testorgaan AV-Test 22 verschillende producten uitgebreid getest, met een relatief onbekende winnaar als resultaat. De apps werden op verschillende onderdelen getest, waaronder bescherming, bruikbaarheid en de aanwezigheid van andere beveiligingsmaatregelen.
Voor het onderdeel bescherming moesten de virusscanners 869 kwaadaardige apps herkennen die in de afgelopen vier weken zijn verschenen. Gemiddeld herkenden de anti-virusprogramma's 94% van de gevaarlijke apps. GFI Mobile Security was de enige negatieve uitschieter, aangezien de virusscanner niet verder dan 71% kwam.
Batterijverbruik
De bruikbaarheidstest bestond uit vier delen. Zo mag de app geen invloed op het batterijverbruik hebben, mag de app de werking van de smartphone niet al teveel vertragen, mag de app niet teveel verkeer generen en als laatste mag de app geen valse waarschuwingen geven bij het installeren en gebruik van apps die via Google Play zijn gedownload.
Als laatste kwamen de beveiligingsmaatregelen aan bod, zoals anti-diefstalmaatregelen, een berichtenfilter, ouderlijke toezicht, back-up en encryptie.
Test
De virusscanners konden in totaal 13 punten verdienen, waarbij de aanwezigheid van aanvullende beveiligingsmaatregelen 1 punt kon opleveren. Bij het onderdeel bescherming weten alleen Antiy AVL en TrustGo Mobile Security een perfecte scoren van zes punten neer te zetten.
Qua bruikbaarheid zetten meer producten een score van zes punten neer, waaronder TrustGo Mobile Security. Aangezien deze virusscanner ook over voldoende aanvullende beveiligingsmaatregelen beschikt, weet het product als enige alle 13 punten te halen en komt als beste uit de bus. Daarnaast is TrustGo ook nog eens gratis.
GFI Mobile Security werd als enige niet gecertificeerd, omdat de virusscanner op 8 punten bleef steken. Hieronder de lijst met einduitslagen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.