image

"Meeste mobiele apps onduidelijk over privacybeleid"

woensdag 10 september 2014, 15:29 door Redactie, 4 reacties

De meeste mobiele apps zijn niet duidelijk met hun privacybeleid waarin staat hoe ze met de gegevens van gebruikers omgaan, zo blijkt uit onderzoek van 26 privacytoezichthouders over de hele wereld die bij elkaar meer dan 1200 apps onderzochten.

85% van de onderzochte apps maakt niet duidelijk hoe ze persoonlijke informatie verzamelen, gebruiken en doorspelen. Meer dan de helft (59%) van de apps maakt het moeilijk voor gebruikers om basale privacyinformatie te vinden. Bijna één op de drie apps vraagt om een buitensporig aantal permissies om toegang tot aanvullende persoonlijke informatie te krijgen. Verder had 43% van de apps de privacycommunicatie niet leesbaar voor kleine schermen gemaakt.

"Apps worden steeds belangrijker in ons leven, dus is het belangrijk dat we weten hoe ze werken en wat ze met onze informatie doen. Deze resultaten laten zien dat veel app-ontwikkelaars deze informatie nog steeds niet op een manier verstrekken die voor de doorsnee consument helder en begrijpbaar is", zegt Simon Rice van het Britse Information Commissioner’s Office.

Reacties (4)
10-09-2014, 16:04 door Vandy
Daarom is een app als XPrivacy zo fijn. Als je al ziet dat Buienradar (ik noem eens een willekeurige app) al toegang wil tot oproepgegevens, gebruikersinformatie, geïnstalleerde apps en lokale opslag, zonder dat daar een aantoonbare reden voor is, dan begrijp je dat XPrivacy een must is.
10-09-2014, 16:27 door Anoniem
Bij de meeste apps is het ook volstrekt onduidelijk wat voor bedrijf erachter zit, en wat hun doelstellingen zijn. Overigens hebben bedrijven weinig incentive om dit te verbeteren, zolang mensen zonder na te denken iedere apps installeren die ze leuk vinden. Indien de NSA een Tetris spelletje uit zou brengen, dat vraagt om alle mogelijke permissies, dan gaan velen daar zonder meer mee akkoord ;)
11-09-2014, 08:41 door Anoniem
Door Anoniem: zolang mensen zonder na te denken iedere apps installeren die ze leuk vinden.

Dit wordt natuurlijk ook grotendeels veroorzaakt door het 'slikken of stikken' beleid dat gevoerd wordt.
11-09-2014, 09:12 door Anoniem
Door Anoniem: Bij de meeste apps is het ook volstrekt onduidelijk wat voor bedrijf erachter zit, en wat hun doelstellingen zijn. Overigens hebben bedrijven weinig incentive om dit te verbeteren, zolang mensen zonder na te denken iedere apps installeren die ze leuk vinden. Indien de NSA een Tetris spelletje uit zou brengen, dat vraagt om alle mogelijke permissies, dan gaan velen daar zonder meer mee akkoord ;)

En wie zegt mij, dat dit niet al is gebeurd? Wat jij kunt bedenken, kunnen dat soort groepen ook. Zucht.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.