Ondanks een uitgebreide waarschuwing van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF over ComputerCOP blijft in ieder geval één Amerikaanse sheriff het omstreden programma aan ouders aanbieden. Via ComputerCOP zouden ouders hun kinderen op internet kunnen beschermen.
De EFF ontdekte dat de software een keylogger bevat die informatie verzamelt en op Windows onversleuteld opslaat, om in het geval van bepaalde sleutelwoorden naar een remote server te sturen. Vanaf de server wordt een waarschuwingsmail naar ouders gestuurd. Volgens de EFF zou de software ook gebruikt kunnen worden om andere gebruikers van de computer te bespioneren.
Sheriff Mike Blakely blijft de software gewoon onder ouders verspreiden. Hij stelt dat IT-mensen bij de politie de keylogger hebben onderzocht en tot de conclusie kwamen dat het geen malware is. Blakely stelt dat de EFF een "ultra-liberale organisatie" is die op dit vlak niet geloofwaardig is. "Ze zijn meer geïnteresseerd in het beschermen van pedofielen dan het beschermen van onze kinderen", zo laat de sheriff tegenover televisiezender WAFF weten.
Beveiligingsexpert Robert Graham hekelt de houding van de sheriff en het gebruik van de software. "Het monitoren van wat je kind op internet doet is een goed iets. Het hacken van de computer van je kind is waarschijnlijk een verkeerd iets. Het is niet het soort activiteiten dat politiebureaus zouden moeten aanmoedigen." Daarnaast zou de ontwikkelaar van de software volgens Graham misbruik maken van het feit dat veel lokale politiesheriffs in de Verenigde Staten weinig technische kennis hebben.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.