image

Google verwijdert gestolen naaktfoto's van beroemdheden

vrijdag 3 oktober 2014, 14:26 door Redactie, 3 reacties

Google heeft tienduizenden gestolen naaktfoto's van beroemdheden verwijderd en honderden accounts gesloten die het materiaal online hadden geplaatst. Dat laat de zoekgigant weten nadat gisteren bekend werd dat een advocaat van de beroemdheden Google voor 100 miljoen dollar heeft aangeklaagd.

Volgens advocaat Marty Singer zou Google te kort zijn geschoten in het verwijderen van de gestolen afbeeldingen. Ondanks meerdere waarschuwingen zouden op Google Sites, Blogspot en YouTube nog steeds veel foto's te vinden zijn. Een woordvoerder van Google verklaart tegenover de Guardian dat er binnen uren nadat Google was ingelicht er tienduizenden foto's zijn verwijderd. Ook zouden honderden accounts zijn gesloten. "Het internet wordt voor veel goede dingen gebruikt. Het stelen van iemands privéfoto's valt daar niet onder", aldus de woordvoerder.

Reacties (3)
03-10-2014, 15:51 door johanw
In een ander bericht: aantal Bing bezoeken neemt flink toe.
03-10-2014, 16:05 door Anoniem
Nou dan kunnen ze heel Google wel sluiten, want het stelen van en op allerlei manieren analyseren en vermarkten
van privégegevens van gebruikers valt daar ook niet onder.
04-10-2014, 12:04 door Anoniem
Google's CEO Eric Schmidt
"Als je iets hebt waarvan je niet wil dat anderen het weten, je het misschien in de eerste plek niet moet doen. Als je echt dat soort privacy nodig hebt, dan is de werkelijkheid dat zoekmachines, waaronder Google, deze informatie voor een bepaalde tijd bewaren en het is belangrijk, bijvoorbeeld, dat we in de Verenigde Staten allemaal aan de Patriot Act onderworpen zijn en dat het mogelijk is dat al die informatie aan de autoriteiten beschikbaar gesteld kan worden."
https://www.security.nl/posting/27002/Schneier+tegen+Google%3A+Privacy+voorkomt+politiestaat
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.