Vanwege een groot aantal datadiefstallen moet de Zuid-Koreaanse overheid mogelijk alle burgerservicenummers (BSN) van burgers boven de 17 jaar vervangen. Een operatie die miljarden kan gaan kosten. Het probleem met het huidige Koreaanse BSN kwam aan het licht toen eerder dit jaar de gegevens van 20 miljoen mensen bij drie creditcardmaatschappijen werden gestolen, waaronder die van de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye.
In januari had de president al aan gegeven dat het identiteitssysteem misschien op de schop moet en liet een onderzoek uitvoeren. Of het systeem ook zal worden veranderd zal later dit jaar worden beslist. Het aanpassen van het systeem en het opschroeven van de beveiliging zou mogelijk 10 jaar kunnen duren. Inmiddels zou naar schatting sinds 2004 van 80% van de Zuid-Koreaanse bevolking het BSN en andere persoonlijke gegevens zijn gestolen, zo meldt de Associated Press.
Het BSN speelt een belangrijke rol en wordt gebruikt voor identificatie, het krijgen van een baan en zelfs het kopen van sigaretten. In de jaren 1960 werd het BSN ontwikkeld, zonder privacy in het achterhoofd. De eerste cijfers bestaan uit de geboortedatum van de burger, gevolgd door een "1" voor mannen en een "2" voor vrouwen en daarna andere details. In het huidige systeem blijft iemand hetzelfde nummer houden.
"Zelfs wanneer de nummers lekken, kunnen mensen ze niet veranderen, dus hackers proberen ze continu te bemachtigen en slagen daar makkelijk in", zegt onderzoeker Geum Chang-ho, die een onderzoek naar persoonlijkere nummers uitvoerde. Of die er ook komen is de vraag. Een nieuw identiteitssysteem gaat meer dan 500 miljoen euro kosten, waarbij de kosten voor bedrijven die allerlei diensten moeten aanpassen zelfs in de miljarden kan lopen. Daarnaast stellen critici dat het uitgeven van nieuwe nummers niets helpt, aangezien criminelen die vervolgens zullen stelen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.