Het webhostingbedrijf Cyberbunker dat door een artikel in The New York Times wereldberoemd werd bevindt zich niet in het voormalige Militaire bunker te Kloetinge, zoals door sommige media werd gemeld. Dat laat de huidige eigenaar, Bunkerinfra Datacenters, naar aanleiding van alle commotie rondom de bunker in een verklaring weten. Het Cyberbunker zou achter een DDoS-aanval op Spamhaus zitten.
“Alle berichtgeving rondom de cyber-aanval door CB3ROB van Sven Olaf Kamphuis en de verhalen rondom de bunker bleven natuurlijk niet onopgemerkt, maar dit overtrof alles", laat het bedrijf weten. Dat merkt op dat de bunker een roemruchte geschiedenis kent en de voormalige gebruikers regelmatig in het nieuws zijn geweest.
"Vroeger zat er een onderneming met de naam ‘Cyberbunker’ waar de heer Kamphuis ook onderdeel van was. Na de brand in 2002 in de machinekamer is de huisvesting van data in de bunker op last van de gemeente gestopt." Bunkerinfra heeft het gebruik en beheer van de bunker in 2010 overgenomen.
Tunnels
Geruchten over een zwembad, een netwerk van tunnels en een grote opslag van wapens, allemaal zaken welke in de afgelopen tien jaar online zijn verschenen, doet het bedrijf deels af als een mythe. "Het aparte is dat al deze verhalen deels wel op waarheid berusten."
Er zouden echter geen vijf verdiepingen zijn en ook geen tunnels en geen zwembad. "En er worden geen cyberaanvallen vanuit de bunker gevoerd. De bunker is echter wel enorm met haar drie verdiepingen en ruim zestig ruimtes. De tunnels waar men over spreekt zijn er niet."
Informatie
Daarbij stelt Bunkerinfra dat ook de informatie die op de website van Cyberbunker.com staat oud is en niet klopt. "Wij hebben niets met Cyberbunker, haar voormalige gebruikers, de heer Kamphuis, of de huidige digitale aanvallen op Spamhaus te maken."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.