image

Microsoft alarmeert webmasters voor malware

dinsdag 30 april 2013, 12:52 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft een nieuwe optie aan de Bing Webmaster Tools toegevoegd waardoor het eigenaren van gehackte en besmette websites beter kan waarschuwen. Volgens Microsoft's Vincent Wehren worden er elke dag duizenden websites gehackt en geïnfecteerd met malware. Het gaat dan om kwaadaardige code die bezoekers van de website via ongepatchte lekken probeert te infecteren.

Om gebruikers van Bing te beschermen scant Microsoft websites die besmet zijn. Als gebruikers een besmette website via Bing willen bezoeken, krijgen ze een waarschuwing te zien dat ze risico lopen. Websites die de Webmaster Tools van Bing gebruiken krijgen daarnaast ook een e-mail dat er malware op de pagina's is aangetroffen.

Detectie
De nieuwe 'Malware tool' die is toegevoegd bevat meer informatie over de gevonden malware en de aard van het probleem. Daarnaast kunnen webmasters via de tool ook een verzoek indienen dat Bing hun website opnieuw scant als die schoon is, zodat de zoekmachine gebruikers niet meer waarschuwt bij het bezoeken van de site.

Onlangs publiceerde het Duitse testorgaan AV-Test.org een rapport waaruit bleek dat Microsoft meer malware doorlaat dan Google, maar volgens Microsoft deugde de testmethode niet en is er verkeerd getest.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.