image

Social netwerk pedofiel krijgt celstraf en chatverbod

dinsdag 30 april 2013, 13:12 door Redactie, 1 reacties

Een 28-jarige Britse taxichauffeur is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar wegens het benaderen van minderjarige meisjes via een social netwerksite en seksueel misbruik. In oktober 2011 zocht hij via MyLOL, een sociale netwerksite voor tieners, naar jonge meisjes. Volgens de Britse politie gebruikte de man zijn ervaring als DJ om contact met zijn slachtoffers te leggen.

Eén van zijn slachtoffers, een 14-jarig meisje, werd in haar huis door de man bezocht en seksueel misbruikt. Een 15-jarig meisje zou op verzoek van de man seksuele activiteiten voor de webcam hebben vertoond.

De Britse politie wist de man in november 2011 aan te houden. Tijdens het onderzoeken van zijn computer werd ontdekt dat hij met nog veel meer meisjes contact had gehad.

Chatverbod
Naast een levenslange vermelding in het register voor zedendelinquenten, heeft de rechter de man verboden om via het internet met kinderen te praten en mag hij niet zonder begeleiding met vrouwen onder de 16 communiceren.

Ook moet hij de politie elk apparaat laten controleren dat afbeeldingen kan opslaan of toegang tot internet heeft. "Dit misdrijf laat zien hoe het internet en social media door pedofielen gebruikt kunnen worden om hun slachtoffers te strekken", aldus politie-inspecteur Keith Ward.

Reacties (1)
01-05-2013, 10:07 door Mysterio
Casteren met twee bakstenen werkt ook prima.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.