Door Anoniem: Door Anoniem: Door Anoniem: Door Mij: Door Anoniem: Nee helaas geeft een rechter je niet op basis daarvan alsnog gelijk (vanwege het zelf akkoord gaan)
Dan ben ik erg benieuwd naar de jurisprudentie waarnaar je me nu ongetwijfeld gaat verwijzen :)
Nee hoor, ben daar gek, daar begin ik niet aan.
Duidelijk.
[Kaarsje]
Duidelijk, geen sluitende overtuigende jurisprudentie voorbeelden; praktisch resultaat = 0. Remise dus ;)
[/Kaarsje]
Blijft staan; Niet akkoord gaan als het je niet bevalt, is makkelijker, scheelt een hoop gedoe en geeft wel resultaat :
'bezint eer gij akkoord gaat'.
Hahahahahaha, jij bent een mooie!
Mede omdat je me zo hard aan het lachen hebt gemaakt met je "remise," (= een
overeenkomst hahahaha,) ga ik je verder niet vervelen met allerlei ambtelijke taal e/o jurisprudentie.
Daarnaast ben ik blij dat je niet de taal-nazi uithangt, in een poging mijn argumentatie onderuit te halen (kenmerk van een succesvol Strafrecht-advocaat-v/d-duivel).
Het systeem is (soms) klote, maar het zijn juist de mazen in de Wet die vaak misbruikt worden en waardoor jij van mening bent (was?) dat een Rechter maar doet en laat wat hij (m/v) wil.
Dat een gerechtelijke dwaling veel meer 'SBS6-nieuwswaarde' heeft dan een logische uitspraak, is daarbij ook vaak een factor. Wat nog vaker voorkomt, is dat de inhoudelijke behandeling (lees: "omstandigheden") in de media vaak anders wordt weergegeven dan tijdens de zitting zelf.
En dan zitten er nog een aantal media-geile populisten in het Parlement, die zich niet tegen laten houden door een gebrek aan inhoudelijke vakkennis.
Geeft op zich niets, ware het niet dat diezelfde populisten, in het land der blinden, wél koning zijn met hun ene oog. Wat dat betreft is, mijns inziens, de 1e kamer véél interessanter; hoewel de conversaties daar slaapverwekkend kunnen overkomen, is het denk- en werkniveau vaak beduidend hoger.
Zo is onze Staat ook opzettelijk ingericht trouwens, maar dat verder terzijde.
Ook hoop ik dat je je realiseert dat er een groot verschil is tussen de verschillende soorten Recht, te weten Burgerlijk recht, Sociaal recht, Strafrecht, Staatsrecht, Bestuursrecht, & Belastingrecht. Dan is er ook nog Procesrecht, maar da's helemaal een ondoorgrondelijke lap tekst voor ons burgers. Lap tekst? Zo zijn we ineens weer helemaal on-topic! :)
Ik ben het op zich niet oneens met je eindconclusie, "
bezint eer ge begint."
Gezien dat dat echter niet altijd even gemakkelijk, praktisch of zelfs mogelijk is, wil ik daar graag aan toevoegen dat het preventief afsluiten van een Rechtsbijstandsverzekering zeker niet onverstandig is.
Al is het maar als vangnet tegen gewijzigde voorwaarden die zonder extra bericht, automatisch kunnen worden doorgevoerd:
https://www.consuwijzer.nl/vakantie-vrije-tijd/abonnementen/prijsverhogingen-van-abonnementen(Sluit zo'n verzekering dan ook nooit af bij een partij waar je al andere diensten / producten van afneemt, zoals een bank!)
Is jouw glas ook nog half vol? Prosit!