Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Mag KPN mij verplichten hun eigen DNS servers te gebruiken?

25-12-2014, 19:36 door Anoniem, 33 reacties
Beste Security.nl leden,

Momenteel heb ik een Abonnement bij KPN lopen met de ExperiaBox v8 als modem.

Graag zou ik de DNS Server's wijzigen naar die van OpenDNS omdat deze veiliger, stabieler en sneller zijn.
Helaas is dit met geen enkele mogelijkheid in te stellen op het modem die ik in bruikleen heb van KPN.

Is dit toegestaan? En als dit niet is toegestaan om het feit dat ik het modem in bruikleen heb, zou ik graag een eigen modem aansluiten maar ook hier in geeft KPN mij geen mogelijkheid voor.

Na 1 maand verloopt mijn abonnement, moet ik overstappen volgens jullie naar een andere provider? Ziggo is hier trouwens ook beschikbaar.

Wachtend op jullie reacties,

Anoniem
Reacties (33)
25-12-2014, 20:21 door Anoniem
Je bent hier toe niet verplicht, de Experiabox ben je ook niet verplicht te gebruiken, het is alleen de mogelijkheid die KPN geeft.

Wil je het niet gebruiken, dan moet je een router achter de Experiabox hangen waar je eigen DNS servers in kan zetten zoals je dat wilt.

Je kan de Experiabox V8 dan bridgen en je eigen router als router laten werken.

Zie, http://experiabox-bridge-modus.weebly.com/
25-12-2014, 20:30 door Anoniem
Die experiabox is van kpn dus als die dat dichtgezet hebben zit je er aan vast. Geen idee of de provider ook een provider-eigen modem mag verplichten (Arnoud?) in Nederland. In Duitsland voelt de politiek er niet voor, daar hebben ze zelfs net hun eigen Bundesnetzagentur over teruggefloten. Als je je eigen modem neerzet dan kun je daarop instellen wat je wil. Hoe dat precies moet is wel te vinden. Je zal alleen wel terug moeten wisselen bij problemen, voordat je de helpdesk belt.

Verder wordt ziggo overgenomen door liberty global, een Amerikaans bedrijf dat ook al upc in handen heeft. De zogenaamde toezichthouder ziet daar geen probleem in.
25-12-2014, 21:33 door Anoniem
Ik ben geen jurist, maar het lijkt me dat dit op gespannen voet staat met artikel 4.7a uit de telecommunicatiewet (netneutraliteit). Lijkt me een vraag voor Arnoud Engelfriet. Nu kan je dit juridisch gaan uitvechten, maar als je abonnement over 1 maand afloopt, kan je beter overstappen naar een andere provider.
Persoonlijk onderzoek ik altijd welke vrijheid ik heb op de netwerken. Denk dan aan het gebruik van een eigen modem, het niet blokkeren van poorten, etc.
26-12-2014, 00:19 door didrix - Bijgewerkt: 26-12-2014, 00:20
Je kan ook gewoon je apparaten instellen zodat ze een gespecificeerde DNS server gebruiken.

Ik weet dat mijn universiteit verkeersgegevens bijhoudt, (ik denk) o.a. via DNS. Daarom gebruik ik DNSCrypt.
26-12-2014, 09:50 door Anoniem
Door didrix: Je kan ook gewoon je apparaten instellen zodat ze een gespecificeerde DNS server gebruiken.
Je kan ook alles statisch configureren. Heel retro. Maar het zorgt voor gedonder, en die half-om-half aanpak helemaal: Je vergeet eens een apparaat in te stellen, en er worden onbedoeld en ongezien onbedoelde waardes ingesteld. Oeps. Dan is het beter om heel de automatische configuratie uit te schakelen en alles met de hand te doen, dan valt het tenminste op als je iets vergeet, want dan doet het het niet. Maar een goed functionerende DHCP server loopt gewoon net even lekkerder.

Daarnaast kan DHCP nog veel meer instellen en is het eigenlijk zonde dat je de meeste huis-tuin-en-keuken-routerapparaten dat niet toelaten. Dan maar beter zelf een routertje met de benodigde uitbreidingen neerzetten (want de gangbare standaardedities zijn ingeperkt tot alleen het meest populaire), al is dat dan wel weer wat knutselwerk en vereist dat je weet wat je doet.
26-12-2014, 09:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben geen jurist, maar het lijkt me dat dit op gespannen voet staat met artikel 4.7a uit de telecommunicatiewet (netneutraliteit). Lijkt me een vraag voor Arnoud Engelfriet. Nu kan je dit juridisch gaan uitvechten, maar als je abonnement over 1 maand afloopt, kan je beter overstappen naar een andere provider.
Persoonlijk onderzoek ik altijd welke vrijheid ik heb op de netwerken. Denk dan aan het gebruik van een eigen modem, het niet blokkeren van poorten, etc.

Het staat naar mijn mening pas op gespannen voet moet Netneutraliteit op het moment dat men andere DNS providers gaat blokkeren, en dat doet men zover ik weet niet bij KPN. Zoals al opgemerkt: het staat je vrij om een router erachter te plaatsen met andere DNS servers erin of vaste DNS servers in te stellen op je devices.

Stel je voor dat het wel in strijd zou zijn, waar ligt dan de grens? "Ik ben wil een andere nexthop op mijn netwerk", "Ik wil dat mijn route naar site x anders loopt"?
26-12-2014, 11:07 door Anoniem
Vergeet ook niet dat het grootste deel van de klanten en het bedrijf zelf juist heel blij is met dat centrale management
van de routers. De meeste mensen weten echt niet hoe ze een router moeten beheren en vinden het heel fijn dat KPN
dat werk uit handen neemt.

Als je iets niet zelf beheert maar laat beheren moet je altijd genoegen nemen met het beleid van die partij.
Dat kan wel eens vervelend zijn, vooral als je weet of vind dat je het zelf beter kunt.

Maar je bent niet verplicht om een abonnement bij KPN te nemen! Als je overstapt naar XS4ALL (hun merk voor de mensen
die wat meer technisch zijn) dan ben je van dit probleem af.
26-12-2014, 11:45 door Anoniem
Ik heb,UPC alles in 1 extra power,in mijn Horizonbox heb ik een hoop dingen uitgezet,zodat alleen mijn internet via mijn eigen router kan lopen,ik gebruik openvpn van internet private acces,en ook dus hun dns servers,maar die moest ik in mijn computers instellen.
26-12-2014, 11:49 door Anoniem
OpenDNS omdat deze veiliger, stabieler en sneller zijn?

Ze zijn niet veiliger en sneller zeer waarschijnlijk ook niet. Je bent wel een stuk van je privacy kwijt. Ze filteren je DNS aanvragen. OpenDNS is een commercieel bedrijf met commerciele belangen.
26-12-2014, 13:18 door didrix
Door Anoniem:Je kan ook alles statisch configureren. Heel retro. Maar het zorgt voor gedonder, en die half-om-half aanpak helemaal: Je vergeet eens een apparaat in te stellen, en er worden onbedoeld en ongezien onbedoelde waardes ingesteld. Oeps. Dan is het beter om heel de automatische configuratie uit te schakelen en alles met de hand te doen, dan valt het tenminste op als je iets vergeet, want dan doet het het niet. Maar een goed functionerende DHCP server loopt gewoon net even lekkerder.
De vraag was:
Door Anoniem: Mag KPN mij verplichten hun eigen DNS servers te gebruiken?
En mijn antwoord was dus: Dat doen ze niet.

Het zou inderdaad veel makkelijker zijn als de KPN gewoon routers gebruikt waarop je DHCP gewoon goed kan configureren. Maar je bent nu aan het klagen over dat je niet de DNS kan configureren op je router en dat de KPN daarvoor met een oplossing zou moeten komen, omdat je zelf te lui bent om je apparaten te configureren. Dat is heel anders dan de vraag waarmee dit topic is gestart. Anders had de vraag moeten zijn: "Is de KPN verplicht het mij zo makkelijk mogelijk te maken een andere DNS server te gebruiken?"

En zoals eerder gemeld, XS4ALL geeft je wel een wat betere router. Als je het niet eens bent met het beleid van de KPN heb je pech. En ik ben het niet eens met hun beleid (en ik denk jij ook niet). Daarom vind ik het een klotefirma.
26-12-2014, 14:40 door Briolet - Bijgewerkt: 26-12-2014, 14:41
Op de Ubee routers van Ziggo kon je tot aan afgelopen zomer ook geen eigen DNS server instellen. Pas met de installatie van de nieuwe firmware van een paar maand geleden, kun je eigen DNS servers instellen. En dan direct 3 stuks. (-:

Maar ook toen de DNS nog fixed was op hun router, kon je gewoon een eigen router gebruiken en daar een eigen DNS server instellen. Ziggo blokkeert poort 53 niet naar andere servers, zoals ze wel bij poort 25 doen.
26-12-2014, 16:37 door Eyon
Door Anoniem: Je bent hier toe niet verplicht, de Experiabox ben je ook niet verplicht te gebruiken, het is alleen de mogelijkheid die KPN geeft.

Wil je het niet gebruiken, dan moet je een router achter de Experiabox hangen waar je eigen DNS servers in kan zetten zoals je dat wilt.

Je kan de Experiabox V8 dan bridgen en je eigen router als router laten werken.

Zie, http://experiabox-bridge-modus.weebly.com/

Het enige nadeel hieraan is dat als je gedoe met je netwerk hebt KPN geen support levert. Juist omdat iedere klant met een van hun supported modems werkt kunnen ze een zekere garantie leveren.
26-12-2014, 20:07 door Anoniem
Door didrix: De vraag was:
Door Anoniem: Mag KPN mij verplichten hun eigen DNS servers te gebruiken?
En mijn antwoord was dus: Dat doen ze niet.
Met daarbij een opmerking die... uiterst onhandige praktijken als "gewoon" voorstelt. Niet heel practisch en dus is dat stukje "advies" geen goede raad. Dit vanuit het principe dat DHCP bedoeld was om minder werk te creeren; jouw aanpak doet het tegenovergestelde en is daarom veeleer een desperate noodgreep.

En ik ben het niet eens met hun beleid (en ik denk jij ook niet). Daarom vind ik het een klotefirma.
Je hoeft geen zaken met ze te doen. Meestal dan, en uitzonderingen daarop zijn een kwalijke zaak. Zou beter zijn als meer mensen technische competentie bij hun dienstverleners zouden weten te waarderen, en dus duidelijk op inhoud kiezen met wie ze wel zaken doen. Het aantal opties is helaas wel aan het krimpen. Geen goede zaak.


Door Anoniem: Vergeet ook niet dat het grootste deel van de klanten en het bedrijf zelf juist heel blij is met dat centrale management
van de routers. De meeste mensen weten echt niet hoe ze een router moeten beheren en vinden het heel fijn dat KPN
dat werk uit handen neemt.
Die zijn er ook wel blij mee als kpn er een bende van maakt, want ze weten niet beter. Niet heel gek als dat elders ook schering en inslag is. Zoals hoe het grootste deel van de computergebruikende wereld genoegen neemt met broddelwerk op vele gebieden.

Als je iets niet zelf beheert maar laat beheren moet je altijd genoegen nemen met het beleid van die partij.
Niet altijd. Als kleine klant effectief wel, maar niet altijd. Men vergeet wel eens dat alle contracten in principe "onderhandelzaak" zijn, en er dus aan getornt kan worden, ook al zal een grootbedrijf niet meer doen dan de schouders ophalen en geen zaken met jou willen doen. Een goede reden wellicht om vaker met kleinere bedrijven in zee te gaan.

Dat kan wel eens vervelend zijn, vooral als je weet of vind dat je het zelf beter kunt.
Je moet niet vergeten dat er een subtiel verschil bestaat tussen een dienst voor non-experts leveren en er blind vanuitgaan dat alle klanten altijd de meest ongeletterde non-experts die je kan verzinnen zullen zijn en dan dus ook nooit meer dan de meest basale en bot dichtgetikte dienst willen leveren. Combineer dat laatste met een dominante marktpositie en je bent ook misbruik aan het maken van diezelfde positie.


Hoe dan ook, de oplossing in dit geval is snappen wat de afweging van de provider is, weten hoe je die kan omzeilen (eigen router direct (en dan de juiste instellingen erbij zoeken) of via providerapparaat in bridge-modus), danwel een provider zoeken die iets aanbiedt wat beter bij je behoeften past. Die betere hardware levert bijvoorbeeld; persoonlijk heb ik het helemaal gehad met de hardware die kpn levert, die is gewoon niet erg goed. Maar ook een provider die behoorlijke DNSresolvers weet te draaien zou al voldoende zijn, bijvoorbeeld.
26-12-2014, 20:14 door Anoniem
Door Eyon:
Door Anoniem: Je kan de Experiabox V8 dan bridgen en je eigen router als router laten werken. (...)
Het enige nadeel hieraan is dat als je gedoe met je netwerk hebt KPN geen support levert. Juist omdat iedere klant met een van hun supported modems werkt kunnen ze een zekere garantie leveren.
Hoezo? In bridge modus is het nog steeds hun apparaat, en ik verwacht dan ook dat het netjes de pakketjes doorgeeft die ik het aanbied. Doet het ding dat niet dan zorgen ze maar dat het dat weer wel doet. De grap is dat het ding een "demarcatiepunt" is, de overgang van hun netwerk naar het jouwe. Zodra dat apparaat het niet goed doet is het hun probleem, en niet het mijne.

Dus weigeren ze support te geven op dat ding in bridge modus, dan eisen ze feitelijk controle over mijn hele netwerk en alle daarin zichtbare apparaten om hun dienst via hun netwerk te kunnen leveren. En dat is onredelijk en niet houdbaar. Het kan niet.

Een extra dienst bijleveren ("kijk, routert met wireless, toppie makkelijk man") om te helpen hun product te slijten is een ding, je verplichten die ook te gebruiken met verregaande consequenties voor wie er nog dat thuisnetwerk beheert is toch weer wat anders.
26-12-2014, 22:54 door Anoniem
Als advies er is geen reden dat je van KPN naar een andere ISP overstap. Ik ben mee eens met de advies van [ 11:49 door Anoniem]. OPEN DNS Servers zijn niet veilig. simpel weg je weet niet door wie deze DNS SRVs worden bewaakt/onderhoud en DNS spoofing/vervalsen zo gebeurt.

Als je wil toch overstappen, dan ga voor XS4ALL. De beste ISP met veel technische kennis en vrijheid wat je eigen modem betreft. Ik ben al jaren klant bij xs4all en zeer tevreden. Dus geen 0900/ 1Euro voor de gesprek maar gewoon snel/technische helpdesk.

BTW. Je hele internetverkeer wordt door ISP bewaart [EU verplichten aan de alle ISPs]. dus !

Gr,
FN
27-12-2014, 12:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Dus weigeren ze support te geven op dat ding in bridge modus, dan eisen ze feitelijk controle over mijn hele netwerk en alle daarin zichtbare apparaten om hun dienst via hun netwerk te kunnen leveren. En dat is onredelijk en niet houdbaar. Het kan niet.

Het is gewoon grote onzin wat je daar beweert. En dat weet je zelf ook wel. Er is niks onredelijks en onhoudbaars aan.
Ze leveren internet toegang op een ethernet of wifi connectie en dat is het product wat je koopt en waar je heel goed mee
kunt werken. Als je vind van niet dan moet je gewoon beter uit je doppen kijken en een ander product kopen.

Als jij bij de garage het product "goed rijdende auto die voldoet aan milieu eisen" koopt dan ga je ook niet mekkeren dat
je niet zelf het motormanagement kunt configureren en als je dat wel wilt doen dan weet je ook dat dat einde garantie en
service betekent. Daar is helemaal niks onredelijks en onhoudbaars aan.
27-12-2014, 12:57 door Anoniem
Door Anoniem: Het is gewoon grote onzin wat je daar beweert. En dat weet je zelf ook wel.
Dat denk jij maar. Het is de logische consequentie. Dat jij dat niet wil snappen mag je jezelf aanrekenen.

Als jij bij de garage het product "goed rijdende auto die voldoet aan milieu eisen" koopt dan ga je ook niet mekkeren dat
je niet zelf het motormanagement kunt configureren en als je dat wel wilt doen dan weet je ook dat dat einde garantie en
service betekent. Daar is helemaal niks onredelijks en onhoudbaars aan.
Juist wel. Ik koop in zo'n geval een netjes afgestelde auto, en nergens is het redelijk voor de fabrikant om het ding dicht te timmeren om af te dwingen dat'ie nooit meer opnieuw afgesteld kan worden.* Als ze dat wel doen mogen ze dat op z'n minst toch even expliciet zeggen, anders verkopen ze iets anders dan ze beloven te verkopen.

Ik koop in zo'n geval expliciet niet het product** "vervoersmiddel" zoals een smart (swatch mercedes art) auto waar, als'ie het niet doet, je de kans loopt een nieuwe (geen lener, permanente vervanging) mee te krijgen terwijl ze leuk aan "jouw" oude smart gaan knutselen en 'm later aan iemand anders mee gaan geven.

Zoiets heb ik geen probleem mee als dat duidelijk vantevoren gezegd wordt en ik dus "ja" op die deal van "ik koop vervoerspotentie in autovorm" zeg, en niet op het idee "ik koop een auto". Dat er wel gedonder over geweest is betekent dat er mensen "ja" hebben gezegd op iets anders dan waarop ze dat dachten te zeggen. En dat is heel geniepig.


Jij zegt hier even voor het gemak "die internetverbinding leveren we je af op je computer", wat dan dus ook zorgplicht tot op de computer en tot op alle andere internetgebruikende apparaten op dat netwerk met zich meebrengt. En dus ook het beheer van dat netwerk. Of dat ook zo in de kleine lettertjes staat is maar helemaal de vraag. Maar dan wordt een weigering een eigen CPE in bridgemodus te ondersteunen nog onbegrijpelijker, het is namelijk minder werk.


* Of een computer waar "secure boot" aanstaat zodat je er alleen software met de signatuur van een specifieke fabrikant mee kan gebruiken, bijvoorbeeld. Je denkt de rekenhardware te bezitten, maar de capaciteit tot rekenen is heel specifiek ingeperkt. Je hebt dus niet meer de volle controle over welke software je met die hardware kan gebruiken.
** Dienst, eigenlijk. Heel irritant dat alles van fysiek-en-werkelijk product via dienst tot vage belofte (ov-vervoersbewijs) allemaal "product" heten te zijn.
27-12-2014, 21:25 door Anoniem
Waarom zou je niet gewoon je eigen recursor draaien?
28-12-2014, 03:10 door Anoniem
"Is dit toegestaan? En als dit niet is toegestaan om het feit dat ik het modem in bruikleen heb, zou ik graag een eigen modem aansluiten maar ook hier in geeft KPN mij geen mogelijkheid voor."

Dat kan wel. En ook kan je een eigen router in de router van KPN prikken, en daarop je eigen instellingen configureren. Ik heb ook twee routers achter elkaar staan. Ik zie je probleem niet helemaal. Het is vrij gemakkelijk, op diverse manieren, om gewoon OpenDNS te gebruiken ;)
28-12-2014, 10:15 door Anoniem
Ik snap niet dat hier voorgesteld wordt om (dingen als) OpenDNS te gebruiken. Een recursor zelf opzetten is echt peanuts, en met iets meer werk heb je ook nog een DNSSEC validating recursor (bijvoorbeeld https://www.prado.it/2012/04/23/how-to-configure-unbound-with-dnssec-validation-on-freebsd-9-0/) en ben je op geen enkele manier afhankelijk van andere partijen als het gaat om resolving.Op deze manier gebruik je je internet provider puur voor connectivity, en doe je DNS lekker zelf. Zoiets kan al makkelijk op een Rasperry PI draaien bijvoorbeeld, dus veel energie hoeft het ook niet te kosten. Als je toevallig ook nog ergens een VM/ of server hebt draaien, mik je er daar ook nog een op en kun je zelfs 2 resolvers instellen overal. Zelfs als je dat niet kunt wijzigen in je KPN box, dan kun je in volgens mij toch wel alle OSsen gewoon DHCP laten aan staan, maar zelfs resolvers specificeren.
28-12-2014, 14:34 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Een recursor zelf opzetten is echt peanuts, en met iets meer werk heb je ook nog een DNSSEC validating recursor
Dat zal best, maar heb je daarmee dan ook de beveiliging voor aanvallen van binnenuit geregeld op het niveau van de commerciële partijen.
28-12-2014, 23:29 door Anoniem
deze wel aan te raden?
http://blog.censurfridns.dk/en
29-12-2014, 10:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Is dit toegestaan? En als dit niet is toegestaan om het feit dat ik het modem in bruikleen heb, zou ik graag een eigen modem aansluiten maar ook hier in geeft KPN mij geen mogelijkheid voor.
Hoezo moet KPN je hier de mogelijkheid voor géven? Als je een eigen modem wilt aansluiten moet je dit zelf doen, daar heb je de KPN niet voor nodig.

Waar je de KPN wél voor nodig hebt is de logingegevens van je ADSL verbinding, en deze geven ze je in mijn ervaring ook gewoon.
29-12-2014, 14:38 door Anoniem
Wie vijf minuten de tijd heeft kan natuurlijk ook even zoeken naar dnscrypt.org .
Zelf een recursor opzetten kan natuurlijk ook, maar dat lijkt (nadruk op lijkt) moeilijk voor de gemiddelde computergebruiker die niet de noodzaak heeft alles op zijn netwerk zelf in de hand te houden.
29-12-2014, 15:06 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-12-2014, 07:37
[Verwijderd]
29-12-2014, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Is dit toegestaan? En als dit niet is toegestaan om het feit dat ik het modem in bruikleen heb, zou ik graag een eigen modem aansluiten maar ook hier in geeft KPN mij geen mogelijkheid voor.
Hoezo moet KPN je hier de mogelijkheid voor géven? Als je een eigen modem wilt aansluiten moet je dit zelf doen, daar heb je de KPN niet voor nodig.

Waar je de KPN wél voor nodig hebt is de logingegevens van je ADSL verbinding, en deze geven ze je in mijn ervaring ook gewoon.

Daarvoor wel, maar niet voor bijvoorbeeld de VoIP dienst die je afneemt. Vandaar dat ik na een jaar weer bij KPN weg ben gegaan.

Nee, dan heeft mijn vriendin het in Zwitserland (met fiber) beter. Daar krijg je een glasvezel in huis en het enige wat je daar aan apparatuur standaard bijkrijgt is een BiDi SFP met de juiste kleurcombinatie. Eventueel is een Microtik RB2011UiAS-2HnD-IN leverbaar.

Peter
29-12-2014, 19:11 door Anoniem
Door Anoniem: Wie vijf minuten de tijd heeft kan natuurlijk ook even zoeken naar dnscrypt.org .
Zelf een recursor opzetten kan natuurlijk ook, maar dat lijkt (nadruk op lijkt) moeilijk voor de gemiddelde computergebruiker die niet de noodzaak heeft alles op zijn netwerk zelf in de hand te houden.
Ik zat erop te wachten.
Kun je nog eens 5 minuten de tijd nemen om mij uit leggen hoe DNScrypt hier de oplossing van het bovenstaande probleem gaat zijn?
Daarnaast, kijk eens achter de encryptie tunnel, en zie stokoude resolvers met gevaarlijke bugs, foute keys, servers die down zijn. Of -zoals d0wn- een alternatieve (unsigned) root erbij proppen. Wel liev dat ze Tibetanen en Koerden een TLD toedichten, maar ikzelf houd nog graag aan het echte internet vast. Zonder gerommel.
Enige die het aardig doet is OpenDNS. Als je die niet vertrouwd; waarom vertrouw je uberhaubt DNScrypt?
Of beter waarom gebruik je dan niet liever DNScurve?

Technische oplossing (niet een ja/nee antwoord op de concrete juridische -reeds beantwoorde- vraag):
Wellicht een netwerk firewal die :53 redirect?
Pakweg: http://www.openbsd.org/faq/upgrade47.html#newPFrouteto
Hetzelfde probleem komt in Android voor; DHCP van Vodafone overschrijft keihard ge'fixde resolver settings.
Daar heb een oplossing -zoals bovenstaand- nog niet voor elkaar gekregen.
30-12-2014, 00:13 door Anoniem
Alle mensen die hier durven te beweren dat KPN gegevens versterkt hebben het goed mis.

Zelf zat ik (ook) een jaartje gelden bij KPN en wou mijn eigen Draytek modem gebruiken maar de gegevens werden mij niet toegespeeld. Na urenlang zeuren kreeg ik het (nog) niet voor mekaar om de benodigde gegevens te bemachtigen. Zoals Peter al aangaf geven ze ook geen VoIP gegevens weg.

Daarnaast stelt KPN de klant inderdaad verplicht hen eigen apparatuur te gebruiken want om eigen apparatuur te gebruiken geven ze de benodigde gegevens niet.

In feite pleegt KPN dus een misdrijf.

Jan
30-12-2014, 09:26 door Anoniem
Kijkend naar DNS Hijacking zoals een aantal jaar geleden aan bod kwam, kan ik me heel goed voorstellen dat een provider de boel dichtzet vanuit hun kant. Staat een beetje stom: KPN modems zo lek al een mandje!
30-12-2014, 11:46 door Anoniem
Alle mensen die hier durven te beweren dat KPN gegevens versterkt hebben het goed mis.

Wat is het ''versterken van gegevens'' ?

Zelf zat ik (ook) een jaartje gelden bij KPN en wou mijn eigen Draytek modem gebruiken maar de gegevens werden mij niet toegespeeld. Na urenlang zeuren kreeg ik het (nog) niet voor mekaar om de benodigde gegevens te bemachtigen.

Die gegevens kan je gewoon overnemen van de router die je van KPN krijgt. Dat ze geen ondersteuning bieden op apparatuur die niet van hen is, is vrij logisch. Dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Daarnaast stelt KPN de klant inderdaad verplicht hen eigen apparatuur te gebruiken want om eigen apparatuur te gebruiken geven ze de benodigde gegevens niet.

Incorrect, je kan wel degelijk eigen apparatuur installeren, zo moeilijk is dat niet. Mocht je technisch niet in staat zijn om dat te doen, dan kan je je afvragen of het wel een goed idee is om je eigen router te installeren (je zou kunnen overwegen om een kennis die dit beter snapt om hulp te vragen).

In feite pleegt KPN dus een misdrijf.

Kan jij ons vertellen welke wetgeving hier volgens jou wordt overtreden ?
30-12-2014, 13:11 door Briolet
Door Anoniem: Dat ze geen ondersteuning bieden op apparatuur die niet van hen is, is vrij logisch. Dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Waarom is dat onlogisch? Bij Ziggo bieden ze gewoon ondersteuning op vreemde apparatuur. Ze hebben daar een speciaal team dat net iets meer netwerk kennis heeft dan de gewone helpdesk. Die ondersteuning kost dan wel wat, maar veel mensen doen dat liever bij hun eigen provider dan er een wildvreemde voor in te schakelen.
30-12-2014, 13:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Graag zou ik de DNS Server's wijzigen naar die van OpenDNS omdat deze veiliger, stabieler en sneller zijn.
Helaas is dit met geen enkele mogelijkheid in te stellen op het modem die ik in bruikleen heb van KPN.

Is dit toegestaan? En als dit niet is toegestaan om het feit dat ik het modem in bruikleen heb, zou ik graag een eigen modem aansluiten maar ook hier in geeft KPN mij geen mogelijkheid voor.

KPN staat gewoon toe dat je een eigen modem aansluit. PPPoA VPI/VCI 8/48 inlognaam kpn, wachtwoord kpn (als kun je hier alles invoeren). Ze ondersteunen je eigen modem enkel niet, dus als je geen internet hebt moet je zelf uitsluiten dat niet het modem de oorzaak is.

OpenDNS is niet veiliger of stabieler van de DNS van KPN. Als eerste valt de DNS Van OpenDNS onder de patriotact, dus de NSA/FBI hebben gewoon toegang tot wat jij doet op het internet, erg veilig idee. Stabieler is het ook niet, de DNS servers van KPN hebben nagenoeg nooit storingen, die van Ziggo daarin tegen wel regelmatig.

Wil je helemaal zelf je modem kunnen configureren en wel ondersteuning hebben dan is XS4ALL zover ik weet de enige provider die een retail modem levert (Fritzbox). Deze is gelijk aan de versie die je in de winkel koopt. Ook geven ze best effort ondersteuning aan andere modems.
31-12-2014, 02:47 door Anoniem
Voor glasvezel zie Prosafe Gigabit Plus GS105E van 20 euro. In Tweakers forums staan instructies, voor mij destijds van enkele jaren terug..
Ik gebruik de experia alleen nog (uit luiheid) voor de analoge vaste telefoon.
Werkt al jaren perfect met mijn eigen router.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.