image

Intel onthult wachtwoordmanager met gezichtsherkenning

woensdag 7 januari 2015, 12:14 door Redactie, 6 reacties

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Intel een nieuwe wachtwoordmanager onthuld die gezichtsherkenning in plaats van wachtwoorden gebruikt. Om de True Key-app te gebruiken moet een gebruiker zich eerst registreren en een gezichtsfoto uploaden. Vervolgens kan True Key de foto gebruiken om een gebruiker toegang tot applicaties en websites te geven in plaats van een wachtwoord.

De app zou gezichtskenmerken zoals de afstand tussen iemands ogen en neus, hun oogkleur en andere zaken als identificatie gebruiken. "Ons doel is om wachtwoorden volledig te elimineren", zegt Mark Hocking, vicepresident bij Intel Security, tegenover USA Today. True Key werkt op iOS, Android, Windows, Mac OS X en alle populaire browsers. Ook zal de app de komende maanden standaard op apparaten van HP en Lenovo worden geïnstalleerd, alsmede een onderdeel van McAfee LiveSafe worden.

Reacties (6)
07-01-2015, 12:25 door Anoniem
Ik ben benieuwd hoe de APP het onderscheid tussen een foto en een echt persoon kan maken...
07-01-2015, 12:29 door Anoniem
Dit is gewoon een nog beter idee dan vingerafdrukken, want je gezicht heb je er maar een van, en van vingers hebben de meeste mensen er wel tien.
07-01-2015, 13:29 door Anoniem
En dan alleen een profiel foto van linkedin gebruiken en ik heb toegang? Handig!
07-01-2015, 13:43 door Erik van Straten
Briljant (not). Daar geldt hetzelfde voor als ik in https://www.security.nl/posting/414191/AVG%3A+inloggen+via+vingerafdruk+is+positieve+ontwikkeling#posting414224 schreef.

Voor elk authenticatiemiddel is het een vereiste dat het niet (eenvoudig) gekopieerd kan worden. Dat geldt ook voor eventueel afgeleide data (zoals karakteristieken van een vingerafdruk of iris, maar ook gezichtsfoto). Betrouwbare dynamische biometrie, als het al bestaat, zal te prijzig zijn voor de meeste toepassingen.

Blijven over:
- iets dat je weet;
- iets dat je hebt (bij je draagt).

Maar niet zomaar. Voor beide authenticatiemethodes moet ook gelden:
- het authenticerende gegeven mag niet eenvoudig gekopieerd kunnen worden;
- replay van de uitgewisselde informatie moet onmogelijk zijn;
- indien authenticerende informatie onverhoopt toch in verkeerde handen valt, moet deze snel te blokkeren en te vervangen zijn.

Aangezien "iets dat je hebt" vaak te duur wordt gevonden, blijven wachtwoorden over. Ondanks wat nu.nl beweert (in http://www.nu.nl/weekend/3963376/tech-in-2015-grote-hacks-dood-van-wachtwoord-en-wearables.html#anchor-4-einde-van-het-wachtwoord) zijn we voorlopig nog niet van wachtwoorden af.
07-01-2015, 13:57 door Anoniem
Het eerste wat mijn dochter van 12 destijds zei toen ik face-logon op mijn notebook demonstreerde was: "Ik gebruik je pasfoto wel als ik stiekum op je laptop wil"
07-01-2015, 14:45 door Anoniem
Het meest relevante dat hiermee (biometrische meuk) wordt bereikt, is dat overheden altijd je wachtwoord.( - en) hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.