image

Google weert webcam-kapers met Chrome-update

woensdag 19 juni 2013, 09:55 door Redactie, 0 reacties

Een beveiligingslek in Google Chrome waardoor kwaadwillenden webcams konden kapen behoort een week na de ontdekking tot het verleden. Een Russische hacker had een manier gevonden om de webcam van internetgebruikers te kapen via de browser. Egor Homakov gebruikt hiervoor een transparant flash object waar gebruikers eerst op moeten klikken.

Is dit het geval, dan krijgt de website toegang tot het audio en videokanaal en kan de aanvaller de gebruiker zien en horen. Deze techniek wordt ook wel 'clickjacking' genoemd, waarbij gebruikers worden verleid tot het klikken op een website, afbeelding of bepaalde knop, waarbij de klik voor andere doeleinden wordt gebruikt dan de gebruiker denkt.

Update
Dit probleem was twee jaar geleden al in Adobe Flash Player ontdekt en gepatcht. Google gebruikt in Chrome een ingebedde versie van Adobe Flash Player waar het probleem nog wel aanwezig in was. De zoekgigant heeft het lek nu opgelost in Chrome 27.0.1453.116 voor Windows, Macintosh en Chrome Frame platforms. Updaten naar de nieuwste versie gebeurt geheel automatisch.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.