image

Manchester City vreest hack van scoutingdatabase

woensdag 19 juni 2013, 10:25 door Redactie, 0 reacties

De Engelse voetbalclub Manchester City is bang dat de scoutingdatabase die het gebruikt om spelers te volgen door een rivaal uit de Premier League is gehackt. Scout7 is een prestatieanalysesysteem waarmee clubs rapportages kunnen aanleggen van spelers waar ze interesse in hebben. Naast Britse zouden ook Franse, Duitse, Spaanse en Nederlandse clubs toegang tot het systeem hebben.

Manchester City heeft een nieuwe trainer en spelers die op zijn verlanglijstje stonden zouden zijn gelekt via het systeem. Volgens The Mirror heeft de voetbalclub uit Manchester inmiddels experts ingeschakeld om een onderzoek uit te voeren naar de omvang van de hack.

Wachtwoord
Tegenover de Daily Mail laat Scout7 weten dat de database met gegevens niet is gehackt en dat het een complex en uniek wachtwoordsysteem gebruikt voor de 2.000 clubleden die toegang tot de database hebben. Het probleem zou dan ook niet liggen in de veiligheid van het systeem, maar het inloggen met buitgemaakte wachtwoorden.

"We begrijpen dat het incident nog wordt onderzocht, maar te maken heeft met geldige wachtwoorden die via de club zijn verkregen om illegale toegang tot een privédatabase te krijgen. De veiligheid en technische integriteit van de Scout7 systemen is niet door dit incident in het gevaar gekomen", aldus de verklaring.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.