image

Ruim 5 miljoen contactloze betalingen door ING-klanten

vrijdag 16 januari 2015, 14:11 door Redactie, 12 reacties

Sinds de introductie van contactloos betalen vorig jaar april hebben klanten van ING al meer dan 5 miljoen keer contactloos betaald, zo laat de bank vandaag weten. Inmiddels is ruim 80% van de betaalpassen van ING voorzien van contactloos betalen, wat neerkomt op meer dan 6,5 miljoen passen.

Via contactloos betalen kunnen klanten bedragen tot 25 euro afrekenen door hun pas alleen langs de betaalautomaat te halen. Er is geen pincode vereist. Het gemiddelde bedrag dat contactloos wordt afgerekend is 5,69 euro. Als er meerdere kleine bedragen achtereenvolgens contactloos worden betaald zal na 50 euro de pincode worden gevraagd. De bank zegt schade met contactloze betalingen te vergoeden, behalve als een klant bijvoorbeeld weet dat hij zijn pas kwijt is maar niet direct laat blokkeren. ING verwacht dat het aantal contactloze transacties zal stijgen, mede door het verdwijnen van de Chipknip.

Reacties (12)
16-01-2015, 15:18 door Skizmo
Een brak systeem dat feilloos te misbruiken is en het enige dat het oplost is dat je geen pin hoeft in te voeren... compleet fucking waardeloos.
16-01-2015, 15:32 door Anoniem
Na de OV-kaart is dit inderdaad het zoveelste waardeloze idee.
Maar eens zien wanneer het skimmen op gang komt.
Waarom ING dit heeft verzonnen blijft een raadsel, het gaat de bank zeker een hoop geld kosten.
Of de bank schuift de verantwoordelijkheid weer naar de klant?


Anon161
16-01-2015, 15:58 door Anoniem
Propaganda voor mastercard.
5 miljoen transacties is niet levensvatbaar voor chipknip of chipper maar wel voor wireless? (Ja. Ik weet. Zij zeggen contactless maar in feite is het wireless. Iedereen legt zijn pasje erop omdat er geen gevoel is dat ie het leest. Dus contact maakt ie wel. En natuurlijk gebruiken ing en mastercard de term wireless niet omdat dit zelfs bij SBS6 volk inherent onveilig oproept. En dat is het dus ook.
wanneer ik 10 euro in mijn zak heb en het is weg. Dan merk ik dat. Ga ik zoeken of denken van "hmm was die knuffel van een volledig onbekende vrouw met blond haar bij het station toch meer dan dat?".
Ondertussen is er al 4 keer 20 euro verdwenen en heb ik geen controle of notificatie.

ING en andere banken spelen vieze spelletjes.. eerst Pinnen de deur uit doen omdat het te duur is. Dan de boel verkopen aan mastercard en visa voor meastro en vpay en het dan voor het rtl4 volk "het nieuwe pinnen" noemen. Wat het dus niet is.
daarom moet je ook wachten met je maestrocard (geen pinpas dus) totdat mastercard de actie heeft ge-okayt en waarom mensen en vooral oudjes hun pas vergeten daardoor. PINNEN was al geautoriseerd voordat de kassiere het bedrag invoerde. Daarom kon je veilig je pas doorhalen en dan wachten op bedrag.je pinpas had je dan al weer veilig opgeborgen. Was ook sneller. Dus nu moeten we voor iets wat zogenaamd goedkoper en sneller en beter zou zijn dan echt pinnen weer iets verzinnen dat toch weer goedkoper is omdat maestropinnen toch te duur is. Ik krijg het gevoel dat de nederlandse banken ons nederlanders verkocht hebben aan de amerikanen.
16-01-2015, 18:12 door Goeroeboeroe
@Anoniem 15:58: je kunt contactloos betalen uitzetten bij ING.
16-01-2015, 18:34 door Anoniem
Maar hoeveel klanten gebruiken het?

Bij 15 transacties per klant per week zijn dat
5.000.000 /15 = 333.333 klanten.

Zouden het meer of minder ing pashouders zijn?
Het is in ieder geval stukken minder dan de genoemde 6.500.000 passen/klanten (± 20% gebruik).

Is het dan een succes of juist een flop?
En hoeveel is er al mee gefraudeerd en wat is het fraudebedrag?
Wie betaalt dat? De klant zelf via verhoging van de standaard service kosten?
16-01-2015, 18:39 door Anoniem
Grappig om deze reakties te lezen.

Contactloos betalen is een normale zaak in Azië, Singapore en Zuid Korea doen het al jaren voor zaken als openbaar vervoer (NL: OV chipkaart), bioscoop, supermarkten enz. Zelf heb ik in ZKorea voor een jaar gewoond en niet een keer geld digitaal "verloren/gejat". Wel heb ik het automatisch herladen van de pas (vanaf bankrekening) uitgezet, eens per week 100 euro erop was genoeg.
Let wel dat dit een ander systeem is en niet een opnieuw uitgevonden wiel zoals vaker in NL.

Ik dacht dat de ING oplossing configureerbaar was, dat de klant zelf de grens voor PIN (standaard: 25) kan verlagen tot 10 of 5 euro.
16-01-2015, 19:34 door Anoniem
Door Anoniem: Grappig om deze reakties te lezen.

Contactloos betalen is een normale zaak in Azië, Singapore en Zuid Korea doen het al jaren [...]
Lief hoor, zo'n "maar hullie doen het wel hoor!"-argument. Nou, dus?

Hier hebben we de ov-chipkaart samen met een hele hoop hard gebroken beloftes door de strot geramd gekregen, en iedere keer dat ik er niet onderuit kom hem te gebruiken voel ik me weer vers in het gezicht gespuwd. Gewoon omdat het systeem aan alle kanten klantenhaat over je heen stort. Dat het ding dan toevallig ook NFC/RFID/watdanook is, dat is onderhand niet meer belangrijk want het doorlopende voortdurende nietaflatende maar volstrekt legale machts- en positiemisbruik van TLS en vrindjes kost me al meer dan incidenteel moedwillig misbruik van een digitale zakkenroller.

Daarnaast is de cultuur daar ("Disneyland met de doodstraf") toch net even iets anders. We hebben hier ook nog steeds een groot contingent "maar ik heb niets te verbergen hoor"-meedeiners, maar er zijn genoeg mensen die wel snappen dat de hele burgerij digitaal transparant maken in elke stap die ze doet voor een hele lange reeks instanties en commercieelen op den duur gewoon niet houdbaar is.

En hee, wellicht hebben ze daar wel gezorgd dat als er iets mis gaat dat niet pardoes op de eindgebruiker afgeschoven wordt. Geen idee hoe dat loopt. Hier ben je altijd de Sjaak, wat er ook gebeurt. Dan maakt het me niet uit wat ze elders doen, ik wordt er hier gewoon ziek van.
16-01-2015, 19:45 door Anoniem
Sinds ... vorig jaar april hebben klanten van ING al meer dan 5 miljoen keer contactloos betaald
Door Anoniem: Maar hoeveel klanten gebruiken het?

Bij 15 transacties per klant per week zijn dat
5.000.000 /15 = 333.333 klanten.
Ik ben geen statisticus, maar 5 miljoen transacties, na ongeveer 8 maanden op meer dan 7.000.000 rekeninghouders, lijkt me geen daverend succes.
Waarschijnlijk ligt het aantal chipknip-transacties ruim (!!!) hoger in diezelfde periode, anders hadden ze dat er wel bij vermeld, me dunkt.

Hopelijk wordt dit hoofdstuk gewoon weer snel afgesloten.
17-01-2015, 11:35 door spatieman
en hoeveel van die transacties zijn gebeurd zonder dat de eigenaar het wist ?
18-01-2015, 10:56 door maffe
Contactloos betalen is de toekomst. en ING goede bank (persoonlijke mening).
Het enige wat ik graag wil weten: Wanneer kunnen we bijv. met de Samsung Note3 via NFC betalen? Iets wat met Rabobank allang kan...
18-01-2015, 17:30 door Anoniem
sorry hoor maar wij betalen ook al lang contactloos via mobiel .

denk aan parkeren of via pc allleen en noch niet via de pas.
maar dat lijkt me niks .

net als de ov chip knip zeker. dat steld ook niks voor om te kopieerden
maar goed zolang de banken verandvoordelijk blijven maakt het me niet uit.

eigenlijk wel want vandaag zijn hun verantwoordelijk en straks wij .

zo gaat dat toch vaak
19-01-2015, 22:13 door Anoniem
Deze vorm van NFC werkt slechts op enkele centimeters, dus je moet echt je pas tegen de lezer houden (of de lezer tegen een pas).

Even door een winkelstraat lopen en zo wat geld proberen te sprokkelen gaat echt niet lukken, mede door de proximity check.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.