image

Windows XP-afvalligen helpen pc-verkoop

vrijdag 12 juli 2013, 14:42 door Redactie, 4 reacties

Het afgelopen kwartaal is de verkoop van pc's sterk gekrompen, maar dankzij bedrijven die Windows XP dumpten was er toch een lichtpuntje. De verkoop van computers zit al geruime tijd in het slop en het tweede kwartaal van dit jaar kende geen verandering. Martvorser Gartner zag de verkoop met 10,9% teruglopen, terwijl IDC een daling van 11.4% becijferde, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Toch zijn de cijfers volgens IDC beter dan verwacht. In het eerste kwartaal bedroeg de daling volgens IDC 13,9% en Gartner 11,2%. De deadline van Windows XP speelt mogelijk een belangrijke rol bij de beter dan verwachte cijfers. Microsoft stopt volgend jaar april met de ondersteuning van het 12 jaar oude besturingssysteem en dat lijken bedrijven die XP nog gebruiken te beseffen.

Groei
"Een positief signaal is dat HP en Dell de groei ten opzichte van vorige kwartalen zagen verbeteren, wat mogelijk op betere cijfers in de komende kwartalen kan duiden en een vervanging van computers bij bedrijven weergeeft, nu we dichter bij het eind van de Windows XP-ondersteuning komen", aldus IDC.

Volgens IDC vicepresident Bob O'Donnell laat de Amerikaanse markt eindelijk de lang verwachte overstap van Windows XP naar Windows 7 zien. O'Donnell krijgt bijval van Gartner-analist Mikako Kitagawa. "Het einde van de Windows XP-ondersteuning dreef waarschijnlijk de resterende pc groei op de Amerikaanse zakelijke markt."

Uit cijfers van StatCounter blijkt dat Windows XP wereldwijd nog een marktaandeel van 21% heeft, terwijl concurrerend onderzoeksbureau Net Applications het op 37,2% houdt. In beide gevallen gaat het om honderden miljoenen computers.

Reacties (4)
13-07-2013, 11:51 door Anoniem
Beste 'afvalligen',

Laat u niet misleiden. Het feit dat u al afvalligen wordt genoemd, geeft al aan hoe de Microsoft wereld met u omgaat. Microsoft vergeet waarom u een computer heeft...... Juist, voor de programma's toch? Internetten, foto's, e-mail documenten, etc. Het interesseert u toch ook voor geen meter wat voor OS er draait, als u maar gemakkelijk bij uw programma's kunt.

Inmiddels hebben de smartphones en tablets bewezen dat er meer is dan Windows. Maar ook alternatieven als Macs, Linux achtigen als Android en Ubuntu laten zien dat er meer is dan Windows en dat een stuk goedkoper en betrouwbaarder dan Windows. Laten we wel wezen, 99,9% en meer van alle malware is voor Windows. Microsoft geeft bugs eerst door aan de zogenaamde veiligheidsdiensten. We zegt dan dat ze bugs niet opzettelijk maken? Misschien willen ze u daarom graag aan Windows 7 of 8 hebben; nieuwe bugs; nieuwe mogelijkheden voor crackers (veiligheidsdiensten die er dergelijke werkwijzes op na houden, zijn geen haar beter dan hackers met verkeerde bedoelingen => crackers). En de grootste grap; u gaat er zelf voor betalen!

Wist u dat u al een Android PC kunt kopen geschikt voor o.a. full HD voor € 88,00 incl. BTW? Ook Ubuntu en andere Linux OS-en kunnen op die hardware draaien. Open source kan belangrijk bijdragen aan betaalbare en betrouwbare OSen waar u uw programma's kunt starten.

Neen, gewaardeerde mede-computeraars, ga eens kijken in de wereld van OS-en en vraag uzelf af of er geen alternatieven zijn voor uw XP.
13-07-2013, 14:00 door johanw
Op zich ben ik het wel met je eens maar Android is nou niet direct eenn grote verbetering t.o.v. windows. Google loopt minstens zo hard voor de NSA als Microsoft en malware begint op Android ook op te komen. Linux op de PC werkt goed maar je moet je eerst inlezen: veel Linux GUI ontwikkelaars ;eiden aan dezelfde afwijking als het windows 8 ontwerpteam: veranderen om te veranderen en oversimplificatie (ja Ubuntu met Unity en Gnome 3, ik bedoel jullie!)
13-07-2013, 23:50 door Markcortbass
@johanw windows 8 werkt gewoon niet lekker op een desktop/laptop omdat je een aparte GUI hebt. Een tablet interface metro en het oude classic. Een verandering betekend niet dat het dan ook een verbetering is.
Ubuntu heeft 1 GUI, namelijk Unity. Ik werk veel sneller met Unity dan met Gnome 2. Met Gnome 2 moet je eerst je applicatie zoeken in gesorteerde menu's voordat je eindelijk je applicatie kunt starten. Bovendien ziet Unity er beter uit. Oftewel, voor mij is het een verbetering.
Ik ben het wel eens met de oversimplificatie van Gnome 3. Je ziet bijvoorbeeld in Nautilus functies verdwijnen die functioneel waren. Daarom hoop ik dat Canonical met de community eigen applicaties gaat maken zonder Gnome.
14-07-2013, 01:31 door Anoniem
Door Markcortbass: @johanw windows 8 werkt gewoon niet lekker op een desktop/laptop omdat je een aparte GUI hebt. Een tablet interface metro en het oude classic. Een verandering betekend niet dat het dan ook een verbetering is.
Ubuntu heeft 1 GUI, namelijk Unity. Ik werk veel sneller met Unity dan met Gnome 2. Met Gnome 2 moet je eerst je applicatie zoeken in gesorteerde menu's voordat je eindelijk je applicatie kunt starten. Bovendien ziet Unity er beter uit. Oftewel, voor mij is het een verbetering.
Ik ben het wel eens met de oversimplificatie van Gnome 3. Je ziet bijvoorbeeld in Nautilus functies verdwijnen die functioneel waren. Daarom hoop ik dat Canonical met de community eigen applicaties gaat maken zonder Gnome.
Geen woorden meer aan toe te voegen, ben het helemaal met je eens. Gnome 2 vond ik persoonlijk een gedrocht in vergelijking met Unity. Dat werkt zoveel gemakkelijker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.