image

Ierse hackers voor het eerst succesvol vervolgd

woensdag 17 juli 2013, 17:42 door Redactie, 0 reacties

Voor het eerst zijn in Ierland twee hackers succesvol vervolgd, wat een primeur in het land is. Het gaat om de 21-jarige Darren Martyn en de 20-jarige Donncha O Cearrbhail. Beiden waren lid van het hackerscollectief LulzSec. De twee bekenden dat ze in 2011 de website van Fine Gael hebben gehackt, de grootste politieke partij in Ierland. De website werd beklad en gehackt.

Daarbij werden de gegevens van 2.000 mensen gestolen die zich op de website hadden ingeschreven. Ook vond er een Denial of Service-aanval plaats waardoor de website een dag lang offline was. De aanvallen vonden zeven weken voor de algemene verkiezingen plaats en zouden de politieke partij 10.000 pond hebben gekost.

Schadevergoeding
Destijds werd de aanval op de website van Fine Gael door Anonymous opgeëist. Zowel Martyn als O Cearrbhail zijn echter bekende LulzSec-leden. De rechter zal pas in oktober vonnis wijzen, zodat de twee hackers, die allebei nog studeren, elk 5.000 pond bij elkaar kunnen verzamelen om de veroorzaakte schade te vergoeden.

Naast de schadevergoeding hangt de twee Ieren ook een gevangenisstraf van maximaal 12 maanden boven het hoofd, maar het is onwaarschijnlijk dat ze zolang achter de tralies verdwijnen. De rechter stelde dat de aanval namelijk niet voor langdurige problemen zorgde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.